preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Održano predavanje stručnjaka za naše učenike

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 24. 2. 2022.

U petak 18. veljače 2022. za učenike Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice organizirano je predavanje dvojice stručnjaka iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije „Sveti Rok“, a sve u sklopu preventivnog projekta „Rizični oblici ponašanja učenika: kako ih spriječiti?“ financiranog od strane MZO-a.

Cilj je ovog projekta osnaživanje samozaštitnih potencijala mladih (točnije, učenika 7. i 8. razreda) u vršnjačkom nasilju uz edukaciju predavača stručnog kadra na kvalitetnim radionicama kako bismo prevenirali nepoćudne i negativne oblike ponašanja u rizičnom adolescentnom razdoblju.

Voditeljica i idejna začetnica ovog projekta ravnateljica je Lareta Žubrinić koja je angažirala dvojicu izvrsnih stručnjaka kao predavače za naše učenike. Stoga je gospodin Siniša Brlas,  profesor psiholog pri Zavodu za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije,  održao predavanje na temu prevencije nasilja kod učenika 5. i 6. razreda. Učenici su učili o nasilju i oblicima nasilja, nepoželjnim učincima koje nasilje izaziva i kako ga prevenirati u školi i zajednici.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije „Sveti Rok“,  prim. mr. sc. Miroslav Venus, dr. med. specijalist epidemiolog održao je predavanje za učenike 7. i 8. razreda na temu kvalitetnog iskorištavanja slobodnog vremena učenika.

Vezano uz ovaj projekt i predavanja izdan je i županijski vodič za kvalitetno provođenje slobodnog vremena pod nazivom „Iskoristi dan u VPŽ-u“ koji možete prolistati u nastavku. Tiskano izdanje za učenike 7. razreda bit će podijeljeno učenicima u nastavku ovog projekta kada je predviđeno da pedagoginja škole Ruža Živković također održi korisna i poučna predavanja, kao i  radionice s učenicima 7. i 8. razreda.

 

U predviđenim radionicama učenicima od 5. do 8. razreda nastoji se pomoći i osvijestiti rizike koji proizlaze iz vršnjačkog nasilja. Odgovarajućim metodičkim i didaktičkim postupcima djeluje se u smjeru osnaživanja samozaštitnih kapaciteta učenika usmjerenih prvenstveno njihovom mentalnom i tjelesnom zdravlju. Kroz aktivnosti u ovome projektu stvaraju se solidarni vršnjački odnosi, jača osjećaj zajedništva i odgovornosti za osobno ponašanje, potiče se učenike na kvalitetno provođenje slobodnoga vremena i razvijaju njihove životne vještine.

 

Fotografije: Božica Filipović Veg, učiteljica hrvatskog jezika

Hrvoje Kraljik, razrednik 6. razreda

Tekst: Lareta Žubrinić, ravnateljica i Ruža Živković, pedagoginja

 


Priloženi dokumenti:
iskoristi_dan_u_vpz_2021.pdf (12.47 MB)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju