preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Savez „SUMSI“ održao predavanje za učenike 6. i 7. razreda naše škole

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 1. 4. 2022.

Dana 1. travnja 2022. gospodin Denis Marijon i gospođa Albina Žnidar iz saveza „SUMSI“ (Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom) održao je dvosatno predavanje za učenike naše škole na temu osoba sa invaliditetom.

Denis i Albina su i sami osobe sa invaliditetom te su predavanje za učenike oblikovali koristeći ne samo poznatu literaturu nego i osobnu situaciju i život s predrasudama.

Na početku su učenike upoznali s time što je invaliditet te koje sve vrste invaliditeta kod osoba mogu biti prisutne. Nakon toga pričao je o prilagodbi prostora za osobe sa invaliditetom te tražio uključivanje učenika sa znanjima o tome gdje su vidjeli posebne prilagodbe za takve osobe.

Njegova partnerica iz saveza „SUMSI“ Albina održala je predavanje o slijepim osobama te njihovoj prilagodbi za život (kretanje, kupovanje i rad s novčanicama i sl.).

Na kraju su učenici imali 10-ak minuta vremena pitati pitanja koja njih zanimaju o osobama sa invaliditetom. Naši učenici su se aktivno uključili u predavanje.

U sklopu predavanja učenicima su poklonili brošure koje možete pogledati i digitaln u nastavku naše vijesti.

Za kraj se želimo zahvaliti gospodinu Denisu i gospođi Albini i savezu „SUMSI“ na vrlo korisnom, kvalitetnom i zanimljivom predavanju za učenike.

 

Tekst i fotografije: Ruža Živković, pedagoginja
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju