preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Izlet razredne nastave u Voćin i na Jankovac

Autor: Kristina Pintarić, 5. 5. 2022.

Autobus pun dječjeg smijeha i radosti krenuo je 3. svibnja u 8:30 h iz Nove Bukovice prema Voćinu. 

Otvorena vrata prekrasne crkve oduševili su naše učenike.  Ivan Ereiz, župnik voćinske župne crkve, pripremio nam je prekrasnu prezentaciju o samom svetištu i ugostio nas u novoizgrađenoj dvorani.  Saznali smo da je svetište Gospe Voćinske bilo do temelja razoreno 13. prosinca 1991. Što je mržnja razorila, ljubav je sagradila.

Nakon molitve i blagoslova sretni smo krenuli dalje.

 

Igralište je samo nas čekalo!

Sunce, igra, veselje bile su glavne komponente toga dana.

Pod sunčanim zrakama sunca ušli smo u Geo info centar koji nam  je postavom geologije pokazao kako se razvijao život na zemlji od prajuhe do prvih biljaka i životinja sve do vladavine dinosaura i pojave čovjeka.

 Zid evolucije čuva i fosile koji su pronađeni na Papuku te prate priču o geološkim razdobljima.

Papuk je zbog svoje bioraznolikosti proglašen parkom prirode – a razlog velikom broju vrsta je upravo raznolikost staništa uvjetovana geološkim, pedološkim i klimatskim značajkama. Tu otkrivamo skrovita mjesta i tajanstvene priče Papuka.

„Dođite znatiželjni, ostanite nadahnuti!“ riječi su koje privlače u Geo info centar i koje su nas ostavile zaista bez daha! Učenici su se samim postavom oduševili, a u kino dvorani ostali su bez riječi i bez zraka jer je uzbuđenje bilo toliko veliko da se o tom doživljaju priča još i danas.

Oduševljeni viđenim zaputili smo se u samo srce Papuka, na 475 m nadomorske visine, stigli smo u  biser slavonskog gorja – Jankovac.
Ta gorska dolina puna svježine i romantike oduvijek je bila privlačna svakom ljubitelju prirode, planine i mira. Zbog izuzetnih prirodnih ljepota Jankovac je 1955. godine proglašen zaštićenom Park – šumom.

Već toliko puta viđen, ali ipak oduševljava na prvu.

Sama priroda, zrak, ljepota okoline i dječje igralište koje ima mjesta za sve!

 

 

Svako godišnje doba na Jankovcu priča svoju priču bojama, a učenici su pronašli ono njima primjereno. Šetnja uz vodiča, upoznavanje skrivenih tajni, umorilo je učenike i nakon velike šetnje uputili smo se kući. 


Izvor: Marija Peček (tekst), Kristina Pintarić (foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju