preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Održana 9. književna večer "Dan Pjesnika"

Autor: Eva Turza Mitrović, 13. 6. 2022.

9. lipnja 2022. na 93. obljetnicu rođenja Pavla Bistrovića, u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Nova Bukovica održana je književna večer Dan Pjesnika.

    Nakon duge dvije godine napokon se uživo održala tradicionalna književna večer kojom obilježavamo obljetnice rođenja našeg književnika Pavla Bistrovića - Pjesnika.

    Literarni natječaj objavljen je na razini naše županije, a teme su bile:

1. Kroz šumu života putevi su mnogi

2. Nekad ću ti reći da sam te ljubila silno

3. Grudi su pune uspomena dragih

4. Pusti neka vjetar zamrsi ti kosu

 

    Na natječaj su se prijavile četiri škole: OŠ Mikleuš (mentorice Marina Dundović  i Svjetlana Mojzeš), OŠ A. G. Matoša Čačinci (mentorica Kristina Krolo), OŠ J. Kozarca Slatina (mentori Snježana Tot, Melita Čmarec, Hana Tepeš i Danijel Vilček) te škola domaćin, OŠ V. Nazora Nova Bukovica (mentorice Marija Peček, Božica Filipović Veg i Mateja Vilček). Pristiglo je ukupno 28 radova, a prosudbeno povjerenstvo činile su učiteljice Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg i Mateja Vilček, ravnateljica Lareta Žubrinić te knjižničarka Eva Turza Mitrović.

   Nakon literarnog natječaja, čije smo teme crpili upravo iz stihova našeg Pjesnika, pozvali smo sudionike natječaja na druženje uz poeziju. Nakon pozdrava ravnateljice našim dragim gostima predstavile su se učenice prvog razreda naše škole i pročitale im svoje pjesme. Nakon njih, još je nekoliko učenika čitalo pjesme, a zatim je slijedilo nagrađivanje.

    Nagrade su za svoje literarne radove dobili:

  • Ante Rakoš, učenik 5. razreda OŠ Josipa Kozarca, mentorica Hana Tepeš
  • Tena Maria Rajner, učenica 5. razreda OŠ Mikleuš, mentorica Marina Dundović
  • Marisa Vukušić, učenica 8. razreda OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, mentorica Kristina Krolo
  • Ivana Knapić, učenica 5. razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, mentorica Mateja Vilček
  • posebne pohvale dobile su Ana Koleno (učenica 5. razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, mentorica Mateja Vilček) i Lana Mandl (učenica 8. razreda OŠ Josipa Kozarca, mentorica Snježana Tot)

   

    Sve pristigle radove možete pronaći u dokumentu u privitku vijesti. Radovi nagrađenih učenika zaista su lijepi, inspirativni i zreli.

    To je potvrdila i naša posebna gošća, pjesnikinja i čuvarica tradicije gospođa Slavica Čizmar koja se obratila mladim književnicima i potaknula ih na daljnji rad, trud i zalaganje te im je poručila neka budu dobri i pošteni ljudi. Gospođa Čizmar pročitala je nekoliko svojih pjesama i tako završila službeni dio našeg druženja.

    Na kraju večeri naši su gosti pozvani na druženje uz okrjepu na čemu možemo zahvaliti vrijednom kuharu koji je skuhao i spremačicama koje su sve pripremile. Timski rad nešto je čime se ova škola ponosi.

    Za kraj možemo samo pozvati sve svoje prijatelje u županiji da nam se pridruže sljedeće godine na jubilarnom 10. Danu Pjesnika, a svakako pogledajte ostale fotografije u kratkom filmu. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i izdvojili vrijeme kako bi se s nama i ove godine družili.

Eva Turza Mitrović


Priloženi dokumenti:
Dan_Pjesnika_22.pdf (12.46 MB)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju