preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici Slovačkog jezika na terenskoj nastavi

Autor: Dominik Rajačić, 23. 6. 2022.

Zadnje smo sate nastave Slovačkoga jezika i kulture iskoristili kao nagradu za cjelogodišnji rad te smo  posjetili Slovački centar za kulturu u Našicama i Savez Slovaka, ponovili slovačke nazive životinja - i to u Zoološkom vrtu!

I ova je školska godina proletjela te smo se vrlo brzo našli na posljednjem satu. Kako bismo proslavili uspješan završetak nastave, odlučili smo ga provesti na terenskoj nastavi. Sjeli smo u autobus i zaputili se prema Našicama gdje nam je prva postaja bio Slovački centar za kulturu. Tamo smo pogledali izložbu o utjecajnim Hrvatima u Slovačkoj, čuli zanimljivosti o povijesti i djelovanju Centra te ručali.Poslije ručka, male Miljevčanke, a ujedno i članice KUD-a Matice slovačke Miljevci, zapjevale su nam "A ja taká dzivočka".Nakon što smo se pozdravili s ravnateljicom centra, dr. Sandrom Kralj Vukšić, posjetili smo i Savez Slovaka u Našicama koji vodi gospođa Branka Baksa. Ona nam je prezentirala što sve Savez Slovaka radi  i kojim se aktivnostima i brojnim manifestacijama bave kako bi održali slovačku kulturu i običaje.

Zatim smo krenuli sprema Zoološkom vrtu obitelji Bizik u Našičkom Markovcu.

Mali su se Miljevčani sjajno pripremili za izlet te su pripremili plakat o životinjama. Po dolasku su učenici veselo i s velikim zanimanjem slušali o životinjama, ali se s njima i družili :).


Kada je obilazak završio, s vlasnikom smo Zoološkog vrta, koji je podrijetlom Slovak, porazgovarali o životinjama -  na slovačkom jeziku :D.

 Za kraj, ovim putem još jednom zahvaljujemo dr.sc. Sandri Kralj Vukšić na prekrasnom druženju te se nadamo skorom ponovnom susretu! 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju