preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Projekti „Škole za Afriku“ i „Marijini obroci“

Autor: Marija Peček, 4. 7. 2022.

Naša je škola ove godine bila uključena u dva humanitarna programa -  „Škole za Afriku“, kojega je provedba povjerena mladim školskim volonterima „Bukovačka dobra srca“  i voditelju, vjeroučitelju Đori Đorđeviću te  program „Marijini obroci“ kojega je vodila učiteljica razredne nastave Marija Peček.

Učenici, učitelji i roditelji su od prvog dana provedbe ovih programa rado surađivali na način da su aktivno sudjelovali u raznim akcijama prikupljanja sredstava. Osim toga, učenici su u korelaciji različitih predmeta (likovni, geografija, sat razrednika, hrvatski jezik, povijest, informatika, vjeronauk i dr.) imali priliku upoznati zanimljivosti o Africi, posebno Madagaskaru.

Tijekom prvoga polugodišta provedbom raznih aktivnosti u programu „Škole za Afriku“ prikupljeno je 1600 kuna. 

U božićnoj akciji  i pri izradi jaslica pripomogli su i roditelji, a rezultat rada i prodaje bio je odličan! Dogodio se i  predivan susret s djecom Madagaskara koji smo putem videoveze održali u predbožićno vrijeme!

Učenici su se iskazali i u  donošenju stvari za prodaju u prodajnoj akciji za Uskrs.

I proslavu Dana škole spojili smo s proslavom Međunarodnog dana obitelji i Dana Afrike. Tom prigodom su učenici i roditelji pripremili ukusne kolače, šećernu vunu, domaći sladoled i domaći sok od bazge. 

Sve se prodavalo po simboličnoj cijeni, a prilog je također išao u ove humanitarne programe. Učiteljica likovne kulture s učenicima je izrađivala afričke maske i prezentirala glazbene instrumente afričkog kontinenta. Instrumenti su korišteni uz pjesmu BA-NA-HA koju su rado pjevali učenici razredne nastave. 

Nakon akcije prikupljanja, iznosi su uplaćivani na žiro-račun UNICEF-a i na račun humanitarne međunarodne organizacije „Marijini obroci“.

Marijinim obrocima (kroz razdoblje cijele školske godine ) dobrotom učenika, roditelja i ostalih dobrovoljnih darivatelja uspjeli smo prikupiti novčana sredstva za 65  učenika što omogućuje da svako dijete dobije hranjivi dnevni obrok na mjestu obrazovanja.  

U drugome polugodištu prikupljeno je 1440 kn za "Škole za Afriku".

Prikupljeno u programu: Marijini obroci

3600,00 kn  sredstva skupljena ispred Crkve  s prilogom  od 280,00 kn od Zbora svete Ane

1740,00 kn   Prilog  nekoliko obitelji na tu namjenu,  studeni   

2000,00   Božićni kolač pun ljubavi – akcija prodaje kolača i jaslica i 93 kn prilog 1. i 3. razreda Miljevci, prosinac

  600,00 kn  prilog od Dana škole/ Proljetna rasprodaja, svibanj

 132,00 kn 1. razred

 170,00 kn 2.razred

   157,00 kn 3.razred

 181,00 kn 4.razred

8580,00 kn/ 132 kn potrebno kuna za  jedno dijete da bi mu omogućili obrok i obrazovanje kroz jednu školsku godinu= 65 djeteta

Sveukupno smo u ove dvije humanitarne svrhe prikupili iznos od 12. 720,00 kn!!!! Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u našim aktivnostima!

I nama su zahvalili! 

Čineći dobro pomažemo drugima, i dok dajemo, postajemo  još bogatiji.  

 H V A  L A       V  A M  !   

 


Izvor: Tekst i foto: Đora Đorđević


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju