preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Sveti Nikola darivao svako dobro dijete

Autor: Marija Peček, 6. 12. 2015.

  Putujući Hrvatskom, i ove godine  vlakom, pri tome šireći ljubav i dobrotu, Sveti Nikola nije mogao odoljeti učenicima naše škole koji su ga svojom dobrotom, poslušnošću i  dobrim djelima zaustavili na Njegovom putovanju, dozivajući ga pjesmom na željezničkom kolodvoru.  

   

Kada je izašao iz vlaka veseo pogled i blagoslov udijelio je svakom djetetu, roditeljima i učiteljima škole,  počastio ih bombonima i srdačno se nasmijao kad su ga djeca obradovala pjesmom i iznenadila kočijom koju je vozio  gospodin Josip Lovrenčić. O, kako je i sam gospodin Lovrenčić bio sretan jer mu je gost najomiljeniji dječji svetac!

   Dok se kočija vozila selom, anđeli su čuvali svetog Nikolu, djeca su ga budno pratila, pitajući se kakva je to vreća kada u njoj  Svetac krije bombone i poklone baš za svakoga od nas!

   Kočija se zaustavila na samom centru naše Nove Bukovice, a veseli gosti zauzeli su mjesto u dvorani čekajući što će sveti Nikola reći.

  Djeci i svima prisutnima  govorio je o dobroti, o ljepoti darivanja i o radosti i velikodušnosti čovjeka koji je njegov prijatelj, o gospodinu načelniku Željku Venclu koji je ove godine u ime Općine Nova Bukovica, a s blagoslovom svetog Nikole, omogućio da svako dijete naše općine dobije  poklon.

  

  Ima li veće radosti od saznanja da smo bili dobri i da smo svi, baš svi zaslužili poklon? Za tako veliku radost, hvala Općini Nova Bukovica na čelu s načelnikom!

  Pjesme i recitacije  naših malenih školaraca,  pokloni i pokoja šiba izmjenjivali su se na pozornici našeg Doma. Pokloni su zaista bili prekrasni, ali su se djeca pomalo postidila kada bi im sveti Nikola uz poklon pružio i šibu! Ipak zna sveti Nikola da smo ponekad rekli neću, nismo pospremili sobu ili zaboravili na zadaću igrajući se na računalu.  

   O, dragi sveti Nikola, bit ćemo ti uvijek dobri, šapnuli su mu u uho i uz smiješak rastali su se od njega obećavajući mu kako će i svojim roditeljima šapnuti recept za dobrotu!

 

  Budite dobri, molite se i učite, potaknuo nas je sveti Nikola s radošću u oku dok mu se iz srca milina širi.

Više fotografija u Fotogledu

 

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju