preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

20 dana dobrote - eTwinning projekt

Autor: Nadin Cuca, 20. 12. 2015.

    Početkom prosinca učenici PŠ Miljevci zajedno s učiteljicama Majom Kandžerom, Jasminkom Stošić, Marinom Kordi i Nadin Cuca uključili su se u novi eTwinning projekt "20 dana dobrote". Cilj projekta je probuditi u učenicima ljubav i dobrotu, te osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa.

    Na satu engleskog jezika učenici PŠ Miljevci izrađivali su"Abecedu dobrote" -  "Alphabet of Goodness" kako bi ukrasili tematski pano "lijepe riječi vode k sreći". Cilj aktivnosti bio je naslikati slova abecede, zatim uz slovo izabrati pozitivnu ljudsku osobinu te ju zapisati na engleskom jeziku.

    Učenici su s velikom zainteresiranošću crtali slova te sudjelovali u izboru pozitivnih osobina poistovjećujući se s nekima od njih. S obzirom da PŠ Miljevci pohađa malen broj učenika, učiteljica engleskog jezika Nadin Cuca uključila je nekoliko učenika iz OŠ Josipa Kozarca Slatina, PŠ Novi Senkovac te PŠ Četekovci kako bi i oni naslikali koje slovo te se pridružili u odabiru pozitivnih osobina koje cijene jedni kod drugih.

    Kad su slova bila gotova, našli smo za njih posebno mjesto te ih zalijepili u božićnom stilu pokušavajući napraviti oblik božićnog drvca. Jesmo li uspjeli, prosudite sami prema fotografijama.

    Uz "Abecedu dobrote" miljevački učenici su se uključili u darivanje. Djeci je zadatak bio donijeti svoje igrače kako bismo ih mogli darovati u Lipik Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe. Učenici su se nesebično odazvali  i toj akciji. Donijeli su igračke koje će se u ponedjeljak pakirati kako bi stigle na pravu adresu u pravo vrijeme te spomenutoj djeci uljepšali te najljepše dane u godini, božićne blagdane.

 

 

 
Oglasna ploča

Upisi u srednju školu
Ponosni!

 

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Kalendar 2016/2017

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Sredinom  travnja 2012., 2013., 2014., 2015.  i 2016. uključili smo se u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju