preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Borba protiv vršnjačkog nasilja

Autor: Ksenija Vujić, 26. 1. 2016.

    Dan ružičaste majice, poznatiji kao Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u svijetu se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači.

   U borbu protiv nasilja među vršnjacima prošle se godine uključila i Hrvatska, a cijeli događaj pokrenuo je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

    Inicijativa o borbi protiv nasilja među vršnjacima došla je iz jedne škole u Kanadi. Naime, jedan je učenik, u znak podrške prema majci koja je bolovala od karcinoma, u školu došao odjeven u ružičastu majicu. Tog je dana bio izložen nasilju od strane svojih vršnjaka. Inicijativom školskih kolega riješeno je zlostavljanje dječaka, a ružičaste su majice u znak solidarnosti s dječakom i njegovom teško bolesnom majkom nosili njegovi školski kolege. Kasnije su one postale prepoznatljiv simbol inicijative i međunarodne obljetnice.

    Vršnjačko nasilje, u bilo kojem obliku, sve je češće prisutno među djecom. Stoga je nužno na vrijeme reagirati i pomoći kako ne bi došlo do eskalacije toga nasilja. Različitim akcijama i djelovanjima u sprječavanju borbe protiv nasilja među vršnjacima djecom i mladima podiže se svijest o ovom velikom problemu.

    Danas su se učenici i učitelji naše škole pridružili ovoj akciji slikanjem sa ružičastim papirom, kojim potvrđujemo sudjelovanje u toj borbi nošenjem ružičaste majice 24.2. 2016.

 

 

 

 

 


Priloženi dokumenti:
160126_144358_COLLAGE-1.jpg (294.94 KB)
160126_144425_COLLAGE-1.jpg (358.20 KB)
160126_141829_COLLAGE-1.jpg (402.88 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju