preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Legenda o Ružici oživjela u stripu

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 28. 2. 2016.

    U sklopu e Twinning projekta „Let′s Revive Legends - Let′s Explore Europe“, u kojem sudjeluju učenici naše škole, šestaši su, pod vodstvom svoje učiteljice Hrvatskoga jezika Božice Filipović Veg, odlučili „oživjeti“ poznatu legendu o Ružica-gradu iz knjige „Grički top“ Dubravka Horvatića. 

    Nakon što smo se podijelili u skupine i proučili sve tri verzije ove poznate legende, svaka je skupina odlučila koja im je verzija legende najzanimljivija te su izdvojili nekoliko najvažnijih događaja fabule.

   Na temelju tih događaja učenici su zatim krenuli s osmišljavanjem stripa u nekoliko kvadrata. Najprije smo odlučili kojom ćemo tehnikom raditi, a potom ponovili najvažnije karakteristike stripa kao književno-umjetničke vrste. Skiciranje je bilo lako, iako nismo baš crtački nadareni, no dobra volje je najbitnija!

   Nakon 2 školska sata dobili smo strip-legendu u 4 različite verzije, a svaka je jedinstvena i neponovljiva. Iako smo veliki obožavatelji stripa i čitamo ga radije od ostalih književnih vrsta, ipak nije bilo lako izraditi svoj strip pa je trebalo mnogo ohrabrivanja i truda da bismo pokazali svoje skromne amaterske uratke.

  Nadamo se da ćemo uskoro (nakon posjete poznatog strip-crtača) biti mnogo „pametniji“ i uspješniji u izradi sljedećih razrednih stripova na temu poznatih „Povjestica“ Augusta Šenoe, nastalih na temelju narodnih priča i legendi.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju