preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Petak - dan za Zemlji darovati cvijetak!

Autor: Lareta Žubrinić, 25. 4. 2016.

   22. travnja- u petak, različitim ekološkim aktivnostima provedenima u sklopu akcije „Zelena čistka“ učenici Pš Miljevci obilježili su Dan planeta Zemlje. 

    Tijekom cijelog proteklog tjedna većina nastavnih sadržaja odnosila se upravo na ekologiju i očuvanje okoliša, o čemu svjedoče i neke od poruka miljevačkih prvoškolaca, izrađene u tehnici novinskog kolaža:

- Smeću je mjesto u košu!

- Ne bacaj smeće po okolišu!

 

     Iako je veći dio roditelja u petak iskoristio lijepo proljetno vrijeme za obavljanje poslova u svojim vrtovima i dvorištima, nakon velikog odmora ipak su nam se pridružili najodaniji roditelji i mještani i pomogli nam u skupljanju starog papira, PVC- čepova, starih baterija i ostalog korisnog otpada.

    Koristeći se trima kolicima, popularno zvanima „tačke“, u nekoliko navrata vraćali smo se u naše školsko dvorište s prikupljenim (s)tvarima pogodnima za reciklažu, gdje smo razvrstavali otpad primjenjujući naučene ekološke sadržaje u praksi.

     Uz upute mama i učiteljica obojili smo i nekoliko starih guma, kojima smo namijenili novu funkciju pa sada na sveopću radost miljevačkih učenika kao raznobojni i veseli cvjetnjaci ukrašavaju naše školsko dvorište.

     Preostaje nam još cvjetnim sadnicama koje su donijeli sami učenici ukrasiti naš postojeći kamenjar i i novim bojama osvježiti bunar i zidić na ulazu u školsku zgradu i naša škola će u potpunosti zabljesnuti u pravom proljetnom izdanju!

     Bio je to dan ispunjen radom, ali podjednako tako i zabavnim druženjem i veselim igrama na našem školskom igralištu, kojima smo na svoj način proslavili još jedan rođendan naše „majčice“ Zemlje! Iako se to, gledajući u globalnim razmjerima, baš i ne čini prekrupnim zahvatom, mali su Miljevčani ponosni što su se pridružili svim ekološki osviještenim stanovnicima našeg planeta te svojim osobnim zalaganjem i primjerom pokazali kako se trebamo zaštitnički odnositi prema prirodi radi njezina očuvanja i za buduće naraštaje.

     Umjesto tortom, ovaj smo poseban „rođendan“ zaključili okrijepivši se sokom u hladu naše školske trešnje, a potom se, zadovoljni obavljenim poslom, otputili svojim kućama na zasluženi vikend! A vama također upućujemo važnu poruku:

„ Planet čuvaj, prirodu ne diraj! Za spas Zemlje- RECIKLIRAJ!“


Izvor: Jasminka Stošić, učiteljica 1. r.PŠ Miljevci (tekst), Nadin Cuca , učiteljica eng. jezika (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju