preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Izložba Anne Frank

Autor: Lareta Žubrinić, 9. 5. 2016.

   Učenici 8. razreda posjetili izložbu o Anni Frank, djevojčici koja je u cijelom svijetu prepoznata kao simbol dječje žrtve holokausta

     Proteklog su petka učenici 8. razreda u pratnji učiteljice Božice, pedagoga Darka, razrednika Hrvoja i ravnateljice Larete posjetili putujuću izložbu "Anne Frank - povijest za sadašnjost" ostvarenu u sklopu projekta financiranog od strane Europske unije Povijest za svijest organizatora Hrvatske edukacijske i razvojne mreže za evoluciju sporazumijevanja.

     Izložba je već obišla četrdesetak zemalja, a ovaj puta organizirana je u OŠ Josipa Kozarca u Slatini.

     Naše su učenike kroz izložbu na tridesetak izložbenih panela vodile učenice škole domaćina te su osmaše upoznale s brojnim detaljima iz života ove  židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata.  

    Učenike je posebno zanimalo skrovište u kojemu se skrivala Annina obitelj kao i zapisi iz njezinog slavnog dnevnika koji je danas i dio lektire naših osmaša. 

    
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju