preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole - Dan otvorenih vrata, Vitezovi Ružice grada

Autor: Lareta Žubrinić, 5. 6. 2016.

  Dan škole nastavili smo u ponedjeljak na rođendan Vladimira Nazora - 30. svibnja. Ove godine projektom s trima školama (iz Komletinaca, Čepina, Trenkova)  obilježili smo 140 godina od njegova rođenja. 

    U prijepodnevnim satima škola je otovorila vrata svim posjetiteljima.  Učenici i njihovi učitelji, kao i ostali gosti,  razgledali su izložbe starih fotografija, likovnih, literalnih i ostalih radova učenika. U knjižnici su imali prilike pogledati stare imenike i spomenice škole, kao i pisati perom. Također, svi su se učenici i gosti škole upoznali s brojnim eTwinning projektima koji su se odradili ove godine.

   

     Sportski susreti odvijali su se na vanjskim igralištima, a posebno veselje učenicima priredili su vitezovi i dame Ružice grada iz Orahovice. 

      O Redu vitezova Ružice grada govorio je Vlado Grgić - Crni, njihov osnivač i voditelj. Nakon kratkog vraćanja u Srednji vijek i upoznavanja s načinom života, ophođenjem prema damama, oružjem i opremom vitezova, uslijedili su zanimljivi prikazi raznih načina borbe.

     Potom su uslijedila pitanja učenika i odgovori vitezova, a na kraju i jedno zajedničko fotografiranje za uspomenu na ovaj predivan  događaj.

    Posjet vitezova ujedno je bio i završna aktivnost u međunarodnom projektu Let's Revive egends - Let's Explore Europe čiji je nositelj upravo naša škola. 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju