preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici iz Miljevaca- svojim primjerom potvrdili važnost i značaj olimpijske ideje!

Autor: Jasminka Stošić, 15. 9. 2016.

     Na sportske aktivnosti ostvarene 12. rujna u PŠ Miljevci bio bi, vjerujemo, ponosan i sam Pierre de Coubertin, utemeljitelj modernih olimpijskih igara, francuski pedagog koji je shvaćao važnost sporta i tjelesne kulture u razvoju mladog čovjeka te inzistirao još potkraj 19. st. na „oživljavanju“ olimpijske ideje potekle još iz Stare Grčke. Njihovo poznato geslo: „Brže, više, jače!“ ove „olimpijske godine“ aktualnije je no inače.

       Odani upravo toj ideji, u jeku završnih natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, mali Miljevčani obilježilii su i ove godine Hrvatski olimpijski dan, koji se tradicionalno označava 10. rujna, a ove je godine zbog vikenda obilježen u ponedjeljak pa je početak 2. po redu nastavnog tjedna bio neuobičajeno bučan, ali prije svega, razigran i veseo.

   Nakon prva dva školska sata (namijenjena nastavi Hrvatskog jezika i Matematike), koji su nam pošteno aktivirali naše -od dugog ljetnog odmora „uspavane“ moždane stanice , izišli smo na školski travnjak, izveli nekoliko općepripremnih vježbi u paru kako bi se prvotno zagrijali i razgibali, a potom se razvrstali u dvije jednakobrojne ekipe i natjecanja su mogla početi!

     Svi učenici mogli su uživati u sljedećim igrama: „Skakanje u vreći“ i „Štafetna igra lopticama“

     Nakon uspoređivanja ostvarenih rezultata u navedenim disciplinama, utvrdili smo neriješen rezultat Davidove i Gabijeve ekipe, a potom su učenici poželjeli nastaviti natjecanje u individualnoj disciplini „Poligon na spravama“. Na kraju ove aktivnosti proglasili smo najuspješnije natjecatelje i uručili im medalje:

- za osvojeno 1. mjesto- ZLATNU medalju- Kolembus Gabrijelu (4. r.), koji je cijeli poligon „svladao“ za 37.13 s.

- za osvojeno 2. mjesto- SREBRNU medalju- Javor Mateju (2. r.), čije je „utrošeno vrijeme“ iznosilo 37.90 s.

- za osvojeno 3. mjesto- BRONČANU medalju- Terek Dominiku (2. r. ), koji je ostvario također sjajan rezultat (40. 56 s).

    Medalje će krasiti poprsje naših natjecatelja sve do kraja ovog tjedna, kako bi ih podsjećale na činjenicu da se trud uložen u sport, a tako i u obrazovanje, uvijek na kraju isplati.

Naše sportsko druženje završili smo uzbudljivom i zabavnom igrom „Crvena kraljica 1, 2, 3, ...“

    Svi miljevački učenici nakon današnjeg dana s nestrpljenjem iščekuju sljedeće sate TZK- a. Znaju također objasniti i mlađima od sebe značajnu ulogu sporta i preporučiti ga svakomu kao važnu sastavnicu suvremenog životnog stila. Neki od njih „čudom se čude“ i pitaju : „ Zar je to još uopće ikome potrebno objašnjavati?!“

 

 


Izvor: Jasminka Stošić, učiteljica 2.r. (tekst), Marina Kordi, učiteljica 1. i 4.r. (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju