preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mudar čovjek štedi vrijeme, riječi i novac!

Autor: Jasminka Stošić, 31. 10. 2016.

  U četvrtak, 27. listopada prilikom provedbe terenske nastave uvjerili smo se u istinitost ove izreke. Kako? Pročitajte i pogledajte  u nastavku vijesti!

     Prije polaska u Slatinu dobro smo isplanirali raspoloživo vrijeme kako bismo stigli ostvariti sve planirane posjete.

     Trebali smo stići ponajprije posjetiti Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina (Povod? Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenog), potom na Slatinskoj maloj sceni pogledati kazališnu predstavu „Ježeva kućica“, upoznati koja sve bogatstva čuva Zavičajni muzej grada Slatine i još naposljetku posjetiti Zagrebačku banku kako bismo djelatnicima banke čestitali nadolazeći Svjetski dan štednje, 31. listopada i usput naučili nešto više o važnosti štednje u svakodnevnom životu.

    S obzirom na činjenicu da nismo rasipali dragocjeno vrijeme, uspjeli smo posjetiti sve ustanove koje smo planirali.

  I riječi smo štedljivo trošili! Ovaj put više smo slušali i prepustili riječ knjižničarki Ani koja nas je upoznala sa svrhom i načinom rada knjižnice te s lijepim i zabavnim književnim djelima namijenjenima djeci. U tišini, uz pomoć računala i interneta neki su naši učenici sudjelovali i u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

   Ovim putem zahvaljujemo slatinskoj knjižnici  koja nam  je za potrebe naše školske knjižnice poklonila čak 84 knjige! Više o posjetu Gradskoj knjižnici Slatina pročitajte ovdje. 

     Potom smo prošetali do dvorane POU Slatina, gdje su „riječ uzeli“ glumci Bjelovarskog kazališta koji su nam predstavili „Ježevu kućicu“. U kratkoj i zabavnoj predstavi učenici su naučili zašto se od svega najviše voli i cijeni vlastiti dom.

      Učenici matične škole posjetili su prostorije Zavičajnog muzeja grada Slatine i upoznali što se sve to čuva u muzejskim prostorima. Njihov domaćin Dragan Bačmaga proveo je učenike stalnim postavom muzeja,  kao i trenutno postavljenom izložbom. Uvijek je lijepo posjetiti ovaj krasni muzej!

   

    A u poslovnici Zagrebačke banke također smo pozorno slušali, ponajviše o dječjoj štednji: zašto i komu je namijenjena i kako i tko može otvoriti račun u svrhu dječje štednje.

   Svi učenici PŠ Miljevci brzo su shvatili da je štednja novca važna za njihovu mirniju i sigurniju budućnost, a nakon što su u banci dobili zabavne rekvizite (balone, vjetrenjače), slatkiše i štedne kasice, izjavili su bez oklijevanja kako im se posjet banci baš svidio i kako već od sutradan počinju s redovitom štednjom.        

 

  Djelatnici banke su nas nakon međusobne razmjene poklona zamolili za zajedničku fotografiju ispred poslovnice, a mi smo im zahvalili na darovima i srdačnoj dobrodošlici i vrlo zadovoljni krenuli do školskog busa kojim smo se dovezli do naših domova.

  E, tu smo „razvezali svoje jezike“! Nismo više štedjeli ni vrijeme ni riječi, već smo svojim roditeljima i ostalim ukućanima detaljno ispričali doživljaje s naše terenske nastave. A njih je istinu bilo napretek! I svi će nam odreda ostati u lijepom sjećanju.

 

Više fotografija pogledajte u kutku Fotogled!


Izvor: Jasminka Stošić, učiteljica 2.r. (tekst), Marina Kordi, učiteljica 1. i 4.r., Marija Peček, učiteljica 4.r. (foto)
Priloženi dokumenti:
STEDIS_PA_VRIJEDIS,_pjesma_J._Stosic.pdf (193.93 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju