preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Istina o pobjednicima

Autor: Lareta Žubrinić, 31. 10. 2016.

  Učenici 7. razreda su krajem listopada  sudjelovali u projektu kojega  provodi Udruga HVIDR-a Slatina pod nazivom  Istina o pobjednicima 2016.  Opći cilj ovog projekta jest promicanje istine o Domovinskom ratu, a konkretni ciljevi odnose se na povećanje razine znanja i informiranosti učenika viših razreda osnovnih škola o Domovinskom ratu u našem kraju.

 

     Program ove terenske nastave obuhvatio je posjet Zavičajnom muzeju grada Slatine gdje su učenici obišli Spomen-sobu 136. slatinske brigade, a prezentaciju o Domovinskom ratu na ovom području održala je ravnateljica muzeja Dragica Šuvak uz pomoć Dragana Bačmage, hrvatskog branitelja i zaposlenika muzeja.

    Marija Grdić pročitala je  imena svih poginulih branitelja sa slatinskog područja, a u Spomen-sobi koju su uredili roditelji poginulih branitelja, našli smo i spomen na Vitodraga Maračića iz Nove Bukovice.

    U nastavku su učenici u  pratnji ravnateljice i članova slatinske HVIDR-e Samija Dede i Josipa Habla obišli bivšu crtu obrane grada Slatine i odali počast poginulim braniteljima na mjestima njihovih pogibija. Poklonili su se i zapalili lampion i na mjestu pogibije Tomislava Mikića iz Nove Bukovice.

   Posjetili su i Voćin gdje im  je o životu za vrijeme njegove okupacije i osobnom sudjelovanju u Domovinskom ratu govorio hrvatski branitelji Darko Božičković koji ih je zatim upoznao s poviješću voćinske Crkve Majke Božje i njezinom ratnom  stradanju.

    Terenska nastava završila je odavanjem počasti svim poginulima u Domovinskom ratu ispred centralnog spomen obilježja u Četekovcu. O putevima 136. slatinske brigade učenici su pokazali izniman interes te svojim dostojanstvenim ponašanjem i pažljivim slušanjem odali počast svim hrabrim hrvatskim braniteljima.

 Projekt ISTINA O POBJEDNICIMA podržavaju i prate Ministarstvo branitelja, Grad Slatina i Općine Čađavica, Nova Bukovica, Mikleuš, Sopje i Voćin.

Više fotografija terenske nastave u Fotogledu.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju