preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski dan izumitelja

Autor: Darko Samardžić, 1. 12. 2016.

Tijekom studenog smo obilježavali Svjetski dan izumitelja. Učenici su jako dobro znali objasniti što je to izum, a znali su nabrojati i velik broj izumitelja.

Izum je nešto novo što do tog trenutka nije nigdje bilo viđeno. Ako se okrenemo oko sebe, vidjet ćemo da je sve stvari oko nas netko morao izumiti. Prvo se u nečijem mozgu rodila ideja, a onda ju je trebalo pretvoriti u djelo.

Učenici naše škole su u čast izumiteljima izradili prigodne plakate. Na Vijeću učenika smo pričali o izumiteljima, a učenici su pokazali opširno znanje o našim hrvatskim izumiteljima.

U nastavku možete pogledati kratak film "Hrvatski izumitelji" koji na simpatičan način prikazuje koji su hrvatski izumitelji zadužili svijet svojim izumima.

 

Važno je upamtiti da je društvo često osuđivalo izumitelje, proglašavalo ih luđacima, ljudi su im govorili da nikad neće uspjeti, ali oni su uspjeli upravo zato što nisu razmišljali kao drugi i zato što su slijedili svoj san i svoju viziju. Pouka je da ne trebamo uvijek brinuti što drugi misle o nama.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju