preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Jedem voće - mislim zdravo!

Autor: Lareta Žubrinić, 30. 1. 2017.

     Poziv svim  osnovnim i srednjim školama na sudjelovanje u provođenju aktivnosti u sklopu pratećih mjera Sheme školskog voća i povrća u školskoj godini 2016/2017. Rok podnošenja prijave je 15 dana od dana objave Javnog poziva.

URED RAVNATELJA

KLASA: 320-01/16-01/19

URBROJ:367-06-10-17-23

Zagreb, 30. siječnja 2017.

    Na temelju članka 24. Statuta Savjetodavne službe, Pravilnika o provedbi Sheme školskog voća i povrća („Narodne novine“ br. 40/16), Odluke o odobravanju tijela nadležnog za prateće mjere u okviru Sheme školskog voća i povrća, KLASA: 320-01/16-01/183, URBROJ: 525-07/0010-16-3 od 15. lipnja 2016. i odobrenog Godišnjeg plana aktivnosti Savjetodavne službe za prateće mjere, ravnatelj Savjetodavne službe objavljuje

JAVNI POZIV

za sudjelovanje u provođenju aktivnosti u sklopu pratećih mjera Sheme školskog voća i povrća u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2016/2017.

PREDMET POZIVA

Organiziranje i financiranje aktivnosti u sklopu pratećih mjera Sheme školskog voća i povrća u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2016/2017., koje sudjeluju u nacionalnom projektu Shema školskog voća i povrća u tekućoj školskoj godini u cilju:

-podizanja razine svijesti o važnosti potrošnje voća i povrća kao nutritivno izuzetno vrijednih namirnica;
-sprječavanja rasipanja hrane;
-promjene prehrambenih navika s aspekta očuvanja zdravlja i kontrole unosa šećera, soli i masti.

Predmet poziva su sljedeće prateće mjere, jedna ili više njih:

-organiziranje satova kušanja voća i povrća,
-održavanje nastave u vrtu,
-posjet poljoprivrednim gospodarstvima, koja se bave proizvodnjom voća i povrća i slične aktivnosti usmjerene na povezivanje djece s poljoprivredom.

Detaljnije na mrežnoj stranici Savjetodavne službe www.savjetodavna.hr

 

KRITERIJI ZA PRIJAVU

Osnovni uvjet:

-škole koje sudjeluju u provedbi Sheme školskog voća i povrća za razdoblje od 01. kolovoza 2016. do 31. srpnja 2017., a temeljem potpisivanja ugovora s dobavljačem voća i povrća.

 

Ostali uvjeti:

-škole koje provode aktivnosti vezane za zdravu ishranu voćem i povrćem (kao dokaz može poslužiti korištenje voća i povrća u školskim kuhinjama);
-škole koje samostalno već provode informiranje o zdravoj prehrani (kao dokaz može poslužiti broj predavanja i učenika o tome);
-škole koje brinu o otpadu od hrane i prave kompost.

 

Dodatni uvjeti za organiziranje satova kušanja voća i povrća:

-škole koje imaju preduvjete za organiziranje degustacije voća i povrća (školska kuhinja ili adekvatan prostor za pripremu voća i povrća za degustaciju: pranje, rezanje, serviranje voća i povrća);
-škole koje su takve degustacije već provodile.

 

Dodatni uvjeti za održavanje nastave u vrtu:

-škole koje posjeduju školski povrtnjak/voćnjak;
-škole koje planiraju urediti/organizirati/posaditi školski povrtnjak/voćnjak;
-škole koje imaju učeničke zadruge ili učenička poduzeća.

Dodatni uvjeti za organiziranje posjete poljoprivrednim gospodarstvima:

-škole koje u svojoj blizini (najviše do 50 km udaljenosti) imaju poljoprivredna gospodarstva (PG), koja se bave proizvodnjom voća i povrća i koja su spremna prihvatiti organizirane grupe učenika (30 do 50 učenika) na svom PG-u;
-škole koje poznaju proceduru vezanu za organiziranje stručnih posjeta/izleta/putovanja učenika.

 

UVJETI PODNOŠENJA PRIJAVE

Ukupni godišnji iznos sredstava za financiranje aktivnosti ovog javnog poziva određen je odobrenim Godišnji planom aktivnosti i specifikaciji troškova (sastavni dio godišnjeg plana aktivnosti) za prateće mjere Savjetodavne službe.

Odabir škola, koje se prijave na javni poziv, obavit će Povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zdravstva, sukladno članku 13. stavku 3. Pravilnika o provedbi Sheme školskog voća i povrća te predstavnika Savjetodavne službe.

Provedba aktivnosti planiranih pratećim mjerama u sklopu Sheme školskog voća i povrća regulirat će se Sporazumom, kojeg će odabrane škole potpisati sa Savjetodavnom službom.

Prijave se podnose na obrascu prijave u roku od 15 dana od objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Savjetodavne službe www.savjetodavna.hr, na adresu: Savjetodavna služba, Savska cesta 41, 10000 Zagreb, s naznakom: „Shema školskog voća i povrća – prijava škole“.

Prijave pristigle izvan roka neće se razmatrati.

 

SAVJETODAVNA SLUŽBA

ravnatelj

Zdravko Tušek, dipl. ing. agr.

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju