preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt "Drugi"

Autor: Lareta Žubrinić, 16. 2. 2017.

     Projekt „Drugi“ novi je obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije,  Odjela djeca i mladi, iz područja građanskog odgoja na web portalu školskog programa Školski.hr.

    Izborom teme „DRUGI“ kao krovne teme projekta, željeli smo posvetiti pažnju ranjivim društvenim skupinama (stranci, osobe s invaliditetom, vjerske i nacionalne manjine itd.) te pridonijeti procesu upoznavanja i vrednovanja „drugih“ i „drugačijih“, razumijevanju i uvažavanju.

  Otvorili smo prostor za upoznavanje i osvještavanje vlastitog identiteta, kulture i baštine te za dijalog među pripadnicima različitih kultura nužan za život u multikulturalnom društvu.

   U taj smo proces uključili sve sudionike obrazovnog sustava, učenike svih uzrasta, nastavnike, stručnjake i nevladine udruge uključene u građanski odgoj.

    Na ovom će se web portalu prikazivati najbolji od učeničkih filmova i likovnih radova pristiglih na natječaj koji smo raspisali (radovi su pristigli iz više od 150 srednjih i osnovnih škola) te stručni animirani filmovi i dokumentarni filmovi proizvedeni u Odjelu djeca i mladi.

    Pored tih materijala, pronaći ćete kvizove i pojmovnik te pripreme nastavnih jedinica iz ovog područja izrađene u suradnji sa stručnjacima i nevladinim udrugama.Također, osiguran je prostor namijenjen on-line debatama, koje su izradili učenici-debatanti.

Ovdje je link na stanicu projekta gdje možete pronaći sve sadržaje:

www.projektdrugi.hrt.hr

Na našoj Facebook stranici bit će prikazivani filmovi u kojima se predstavljaju učenici čiji su radovi o „drugima“ i baštini objavljeni na portalu:

facebook.com/ProjektDrugi

   Ovime smo, nadamo se, stvorili platformu koja će učiniti dostupnima različite tekstualne, video, likovne i didaktičke, stručne i aktualne sadržaje vezane uz ovo područje građanskog odgoja te potaknuli kreiranje zajedničke baze sadržaja namijenjenih svim sudionicima obrazovnog sustava.

    Također, koristeći nove medije i pripadajuće nove oblike komunikacije, dajemo mogućnost inače pasivnoj medijskoj publici da aktivno sudjeluje u dijalogu i izgradnji tolerantnijeg društva .

   Nadamo se da će vam sadržaji koje smo unutar ovog Projekta za vas proizveli biti korisni i zanimljivi te da ćete ih upotrebljavati u vašem radu, a prije svega se nadamo da će se, naravno, svidjeti vašim učenicima. Ovim vas putem molimo da ih potaknete da pogledaju sadržaje, kako naše proizvodnje, tako i radove svojih vršnjaka.

Srdačan pozdrav,

Sanja Mataga


Izvor: Sanja Mataga, HRT, Projekt Drugi, http://projektdrugi.hrt.hr/


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju