preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Miljevački scenografi

Autor: Marina Kordi, 1. 3. 2017.

   Miljevački četvrtaši uživali su ovoga tjedna čitajući bajku „Šuma Striborova“, a kako bi sačuvali svoje doživljaje i u trajnijem sjećanju, odlučili su svojeručno izraditi scenografiju za spomenutu bajku proslavljene  hrvatske  književnice Ivane Brlić Mažuranić.

    Od priručnog materijala: kartonskih kutija, vate, kolaž- papira,...  utjelovili su likove i događaje iz poznate bajke,  smjestivši ih u scenske prizore kojih se ne bi postidjeli ni iskusniji znalci.

   Kada se uzme u obzir činjenica da su u ovom  kreativnom pothvatu  sudjelovala samo 3 para ruku (i to uz minimalne upute učiteljice!), autori ove zanimljive scenografije  Gabrijel, Alen i David doista zaslužuju  sve pohvale!

   Ohrabreni svojim uspješnim scenografskim pokušajem, učenici 4. razreda miljevačke područne škole  donijeli su odluku  kako će i preostala lektirna djela koja namjeravaju pročitati do kraja školske godine, prikazati na sličan način. To će im, čini se, povećati interes za čitanje, a interpretaciju lektire učiniti  puno zanimljivijim i privlačnijim zadatkom.

   Vjerujemo da će ustrajati u toj namjeri, a vama pružamo mogućnost prisjećanja na „Šumu Striborovu“ i sve likove (stvarne i nestvarne) iz ove glasovite bajke. Naravno,  posredstvom fotografija miljevačke „male scene“ u čijoj su izradbi njezini autori tako silno „guštali“!

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju