preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Koliko poznaješ Hrvatski sabor?

Autor: Darko Samardžić, 6. 3. 2017.

  Učenici  Dorotea Dolovski iz 6.razreda, Marija Grdić iz 7. razreda i Mladen Banović iz 8. razreda  su  u petak 3. ožujka 2017. godine po prvi puta i vrlo uspješno sudjelovali u on-line kvizu „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“.

    Kviz je organiziran u suradnji  Službe za građane Hrvatskoga sabora i Agencije za odgoj i obrazovanje  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

    Kviz pitanja proizlaze  iz nastavnog Plana i programa povijesti za  6., 7. i 8. razred uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

    Dva su cilja ovog edukativnog programa: provjeriti koliko učenici osnovnih škola znaju o Hrvatskom  saboru i njegovoj  ulozi u povijesti hrvatskoga naroda ali, još važnije,  potaknuti najmlađe na učenje o Saboru kao suvremenom parlamentu 28. članice Europske unije. Informatičku podršku online kviz natjecanju osigurava CARNet.

   U natjecanju sudjeluje tim od tri učenika – po jedan iz 6., 7.  i 8. razreda. Svaki učenik ima zamjenika koji sudjeluje u natjecanju u slučaju spriječenosti člana tima. Škola može prijaviti samo jedan tim.

   Svaki učenik u tročlanom timu iz školskih informatičkih učionica istodobno rješava kviz u elektroničkom obliku. Kviz se sastoji od 30 pitanja: 15 je pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. st. i u 20. st., a drugih je 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora u 21. st.
Za rješavanje kviza učenici imaju 30 minuta.

   Točan odgovor u pravilu donosi jedan bod, osim za pitanja na koja se odgovara spajanjem pojmova ili imena sa slikovnim materijalom za koja će vremensko ograničenje biti 1 minuta. Složenija pitanja donosit će više bodova. Rezultat tima zbroj je  osvojenih bodova  svakog člana tima.

   U natjecanju su ove godine sudjelovala 384 učenika od šestog do osmog razreda iz 64 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Naši učenici su pokazali zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegova povijesnog značaja, načina njegova rada u suvremenosti te prava i dužnosti saborskih zastupnika, timski osvojivši 69 od 90 bodova i 27. mjesto.

   Ukoliko Vas zanima kako izgleda kviz i koliko poznajete Hrvatski sabor putem ovog linka testirajte svoje znanje i zabavite se!

http://www.sabor.hr/kviz-koliko-poznajes-sabor-2015
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju