preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan materinskog jezika

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 10. 3. 2017.

Nastava  Hrvatskoga jezika posvećena materinskom jeziku

    Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, koji se obilježava 21. dana mjeseca veljače, učenici sedmoga i osmoga razreda naše škole kao mjesečni projekt iz Hrvatskoga jezika imali su proučiti sličnosti i razlike hrvatskog te još jednog zadanog jezika.

    Radili su u parovima. Nakon višednevnog istraživanja osobitosti svakog jezika, pristupili su izradi prezentacija u kojima su prikazali ostalim učenicima u razredu što su saznali te do kojih su zanimljivih podataka došli.

   Tako se proučavajući hrvatski u odnosu na slovenski, slovački, engleski, talijanski, turski, ruski ili, pak, španjolski otkrivao broj slova u abecedi, broj i vrste naglasaka, narječja, najduže i najkraće riječi itd.

     Bilo je tu zanimljivih otkrića poput, npr. najčudnijih rečenica, jezikolomki, podrijetla jezika, jezičnih porodica i slično.

  U prezentacijama koje smo učinili dostupnim na SlideShare-u možete pogledati rezultate njihovog istraživanja te saznati osobitosti svog materinjeg jezika, kako biste ga mogli voljeti i cijeniti još više.

 

     Svim vrijednim učenicima čestitamo na uspješno obavljenom poslu!


Izvor: Božica Filipović Veg, učiteljica


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju