preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Lastavica lijeće, roda kljunom već klepeće…, stiže… PROLJEĆE!

Autor: Jasminka Stošić, 12. 3. 2017.

   Zima je svoje “odradila“. I ljudima i djeci - već dosadila! Miljevački mališani odlučili su „uzeti stvar u svoje ruke“ pa su se posvetili temama kojima bi zajednički nazivnik mogao biti: USUSRET PROLJEĆU!

   

Pano učionice 2. razreda ukrašen je u to ime prigodnim naslovom, ilustracijama i kreacijama u znaku proljeća, ali i neizostavnim stihovima koji su u učenicima probudili želju za što skorijim susretom s predstojećim godišnjim dobom:

 

„Od ptičjeg pjeva grudi se šire.

Šareni leptir pohodi cvijeće.

Iz trave cvjetne glavice vire.

Zujanjem kukci oglase PROLJEĆE!“

 

    A prvi znakovi proljeća: visibabe, jaglaci, baršunaste cicamace…tako su uočljivi i već neko vrijeme pozivaju cijelu prirodu na buđenje iz dugog zimskog sna!

   U uglu učionice mali Miljevački drugoškolci postavili su zato jedan improvizirani dimnjak, a u njega je za čas „uselio“ par zaljubljenih roda! Gnijezdo je nakon njihove zajedničke brige o jajima uskoro postalo pretijesno, a  sve  naše kreativne aktivnosti bile su dobar povod i za slušanje priče o poznatom hrvatskom paru roda iz Brodske Varoši: Malenoj i Klepetanu.

Priča o njima se, zbog svoje poruke o ljubavi i vjernosti, proširila već i izvan granica naše domovine, a ništa manje zanimljiva i poučna bila je i miljevačkim mališanima.

   Učenici su, ne bi li ga što prije dozvali, recitirali stihove i pjevali pjesme o proljeću, pisali kratke sastavke u obliku opisa, crtali i izrezivali proljetne  motive...

   A i rođendani koje slavimo u to doba godine također su posebno veseli!  Nadamo se kako je naše slavlje Proljeće vidjelo, čulo i osjetilo  i kako će za koji dan odškrinuti i naša vrata.

 Radujemo se tom susretu i za njega smo, kao što se i  sami možete uvjeriti, već spremni!

 


Priloženi dokumenti:
ZNAKOVI_PROLJECA.docx (76.64 KB)
LASTAVICA!.jpg (18.74 KB)
RODA!.gif (23.75 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju