preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Pehar „sav u zlatu“ - ZA TATU!

Autor: Jasminka Stošić, 20. 3. 2017.

   Dan očeva, 19. ožujka - jedini dan u godini kada se slavi roditeljstvo muškaraca, bio je u našoj miljevačkoj područnoj školi prošlog petka povod za nove kreativne aktivnosti.

    Kako smo se pobrinuli da se našem pozivu na roditeljski sastanak zakazan za 17. ožujka odazovu samo mame, iznenađenje koje smo željeli priuštiti  tatama za njihov dan uspjeli smo i postići.

    A ovako su izgledale naše prošlotjedne aktivnosti, kojima je svrha bila obradovati tate:

    Naslanjajući se na temu Blagdan sv. Josipa  obrađenoj na satu vjeronauka učenici drugog razreda su napisali vrlo uspješne sastavke o tatinoj zaštitničkoj i pokroviteljskoj ulozi.

    Na satu Engleskog jezika, uz vodstvo i pomoć učiteljice Nadin, tate su također bile „tema“. A rezultat je, uvjerite se i sami, bio i više no izvrstan!

    Svi očevi učenika 2. razreda, posebice tate zidari i građevinari,  zacijelo su protekli tjedan mogli biti zadovoljni i ponosni na graditeljske vještine svoje djece. Jer, unatoč tomu što im je tek osam godina, „malci“ su se usudili upustiti u tako zahtjevan pothvat kakav je „građenje“ , ni manje ni više nego- grada Dubrovnika! Svakako su im u tom zahtjevnom zadatku uzor, prije svega, bile vještine građenja kakve su mogli „kopirati“ od svojih tata. 

   Na Satu razrednika s osobitim veseljem i ljubavlju mali Miljevčani  izrađivali su kravatu za tatu.

    Također, vođeni uputama svojih učiteljica, izradili su pehare i nezaobilazne čestitke za svoje očeve. Svaki je učenik ponaosob iznenadio time svog dragog tatu u nedjelju, na sam Svjetski dan očeva. Njihove reakcije su, prema iskazima miljevačkih učenika, bile izvrsne!

    A tomu se i ne trebate čuditi jer- svaki dobar tata, pored toga što treba znati skrbiti za svoje mališane,  treba usvojiti i vještinu uživanja u svojoj prevažnoj očinskoj ulozi. Svim očevima stoga upućujemo najiskreniju čestitku povodom njihova dana:

DRAGI NAŠI TATE, DUGO NAM POŽIVJELI, ZDRAVI I ZAIGRANI BILI!

 


Priloženi dokumenti:
TKO_MOZE_POSTATI_TATA.docx (31.34 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju