preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

I male Miljevčane posjetila i educirala dr. Mateja Fric, stomatologinja iz Nove Bukovice!

Autor: Jasminka Stošić, 2. 4. 2017.

   31. ožujka (petak) u PŠ Miljevci dogodio se još jedan koristan i zanimljiv susret. Doktorica Mateja Fric, stomatologinja u tek ustanovljenoj zubnoj ordinaciji bukovičke ambulante putem video- prezentacije „Djeca zdravog osmijeha“ i usmenog izlaganja uputila je  naše male miljevačke učenike u načine očuvanja oralnog zdravlja te u tehniku pravilnog održavanja higijene usne šupljine.

    Učenici su pritom i sami iznosili osobna iskustva prilikom svojih dosadašnjih posjeta zubaru, spominjali svoje doživljaje povezane s vađenjem mliječnih i rastom prvih trajnih zuba, a nisu zaboravili spomenuti ni „posjete Zubić- vile“, koja ih je redovito „nagrađivala“ za svaki samostalno izvađeni i prethodno uspješno raskliman zub.

   Učenici su se prisjetili kako je važno zube prati nekoliko puta na dan, izbjegavati hranu koja pogoduje pojavi karijesa, a birati prehrambene namirnice koje pogoduju zdravlju zuba i usne šupljine, mijenjati zubnu četkicu svakih 3 mjeseca… i još puno toga! Po završetku izlaganja riješili su i listiće na kojima su prepoznate prehrambene namirnice (korisne ili štetne za njihove zube) i nacrtali kako bi još jednom utvrdili naučeno gradivo.

   Sat razrednika u petak u cijelosti smo, dakle, posvetili zdravstvenom odgoju naših učenika, s naglaskom na oralno zdravlje.    

   S obzirom na činjenicu da je 20. ožujka obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja, zahvaljujemo doktorici Mateji što je i našim učenicima omogućila da utvrde svoje dosadašnje spoznaje, a k tomu  nauče i nešto novo i važno za unaprjeđenje njihova zdravlja.

   Na rastanku nam je uputila poziv da ju posjetimo u njenoj novoj ordinaciji.

   Kako nam je upoznavanje i druženje s njom bilo vrlo ugodno, već se veselimo ponovnom susretu i novim korisnim informacijama koje će našim učenicima, bez sumnje, pomoći da sačuvaju i zadrže lijep i zdrav osmijeh!
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju