preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Prošli na Javnom pozivu za prateće mjere u Shemi školskog voća i povrća!

Autor: Lareta Žubrinić, 22. 4. 2017.

  Savjetodavna služba objavila je krajem siječnja Javni poziv za sudjelovanje u provođenju aktivnosti u sklopu pratećih mjera Sheme školskog voća i povrća u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2016/2017.  Odmah smo se prijavili i – prošli!

   Povjerenstvo za odabir škola za provedbu pratećih mjera u okviru Sheme školskog voća i povrća u osnovnim i srednjim školama  u školskoj godini 2016./2017. na temelju kriterija  i bodovanja donijelo je odluku prema kojoj će se u našoj školi održati aktivnost prateće mjere Organizacija satova kušanja voća i povrća, a ista se regulira potpisivanjem Sporazuma između Savjetodavne službe, tijela koje nadzire provedbu pratećih mjera i škole.

   Cilj ovoga Javnog poziva je povezivanje djece s poljoprivredom, njihova edukacija o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama u razdoblju odrastanja te zaštiti okoliša u vezi s proizvodnjom, distribucijom i potrošnjom voća i povrća.  

    Sustavnom edukacijom djece kroz prateće mjere  pridonijet će se podizanju razine svijesti o važnosti potrošnje voća i povrća kao nutritivno izuzetno vrijednih namirnica, sprječavanju rasipanja hrane te promjeni prehrambenih navika s aspekta očuvanja zdravlja i kontrole unosa šećera, soli i masti.

  Svrha Organizacije satova kušanja voća i povrća je edukacija djece o prepoznavanju i razlikovanju sorata voća i povrća prema izgledu (veličina, oblik i boja), kakvoći (čvrstoća, tekstura i sočnost) i okusu (odnos šećera i kiselina, aroma i punoća okusa), upućujući na njihove nutritivne i zdravstvene vrijednosti.

  Za provedbu prateće mjere kušanja voća i povrća (i/ili degustacije prirodnih sokova od voća i povrća) škola će u suradnji s djelatnicima Savjetodavne službe organizirati najmanje 2 kušaonice voća i povrća u svojim učionicama, odnosno školskoj blagovaonici ili drugim prostorima Škole.

 Sredstva za plaćanje svih troškova navedene aktivnosti se osiguravaju iz Europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda uz učešće od 10% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

 

 
Oglasna ploča

Upisi u srednju školu
Ponosni!

 

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Kalendar 2016/2017

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Sredinom  travnja 2012., 2013., 2014., 2015.  i 2016. uključili smo se u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju