preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mini Maker Faire 2017 u Osijeku

Autor: Elena Koleno, 30. 4. 2017.

   Osijek Mini Maker Faire organizirao je Osijek Software City u suradnji sa #labOS hacklabom i pod pokroviteljstvom Maker Media, izdavačem časopisa Make koji oko sebe okuplja globalni makers pokret. Zapravo je to jedinstvena kombinacija sajma, konferencije i festivala, a učenici naše škole imali su priliku posjetiti ga! 

   Zahvaljujući Gradskoj razvojnoj agenciji Slatina, u subotu 29. travnja 2017. posjetili smo  Elektrotehničku školu u Osijeku gdje se održao Mini Maker Faire. Na sajmu su se predstavili svi koji rade na projektima robotike, računala, elektronike, RC uređaja, virtualne stvarnosti, 3D printanja, lasera, raketarstva, zelene tehnologije, umjetnosti, interaktivnih igračaka i dr.

  Osim učenika naše škole (Elene i Anamarije iz 7.r. te Tomislava i Domagoja iz 8.r.), išli su i učenici OŠ Josipa Kozarca, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, kao i učenici iz Orahovice. Bilo nas je jako puno!

  Elektrotehnička škola bila je ispunjena  u potpunosti. Osim predavanja,  na sva tri kata održavale su razne radionice na koje se svatko mogao priključiti. Iskušali smo skoro sve radionice! Tko je htio, mogao si je za uspomenu uzeti pokoji PCBs.

  Zahvaljujemo učitelju tehničke kulture Ivanu Drokanu i ostalim učiteljima iz Slatine koji su nas pazili cijelo vrijeme i našem  učitelju informatike Vladimiru Bićaniću što nam je pružio priliku da sudjelujemo na ovom zanimljivom sajmu.  


Izvor: Elena Koleno, učenica 7. razreda, Novinarska grupa (tekst i foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju