preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Sat povijesti na arheološkom nalazištu

Autor: Lareta Žubrinić, 1. 5. 2017.

    Učenici 5. razreda  posjetili arheološko nalazište Sjenjak nedaleko Nove Bukovice te dobili priliku i sami postati pravi  mali arheolozi - istraživači povijesnog blaga ovoga kraja!

   Potaknuti oduševljenjem svojih prijatelja koji su imali priliku raditi s pravim arheolozima, o čemu smo već pisali na našoj mrežnoj stranici, s nestrpljenjem su dočekali dan kada ih je učiteljica u pratnji ravnateljice škole odvela na Sjenjak - pravo arheološko nalazište smješteno tik uz Novu Bukovicu.

    Ondje su ih dočekali Denis, Josip, Luka i Marin, arheolozi Instituta za arheologiju iz Zagreba. Iako su zbog bojazni od lošeg vremena, domaćini željeli lokalitet što više obraditi, ipak su ih ljubazno primili i odvojili vrijeme za upoznavanje sa Sjenjakom. 

    Učenicima su rado pokazali gotovo sve faze istraživanja na jednom nalazištu kao što je Sjenjak, detaljno odgovorali na njihova pitanja te ih  dodatno motivirali na čuvanje kuturne i povijesne baštine ovoga kraja.

Pogledajte kratki video: 

Više fotografija možete pronaći u kutku Fotogled!


Izvor: Foto: Martina Grundler Hrala, Lareta Žubrinić


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju