preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Završnom školskom priredbom učenici PŠ Miljevci veselo i raspjevano označili završetak tekuće školske godine!

Autor: Jasminka Stošić, 20. 6. 2017.

   U utorak, 13. lipnja učenicima i učiteljima PŠ Miljevci uzbuđenje je dostiglo točku usijanja! Toga su se dana, naime, u Hrvatsko- slovačkom domu u Miljevcima, u društvu roditelja, baka i djedova, braće i sestara, ali i ostalih sumještana i gostiju, učenici male miljevačke područne škole oprostili od tekuće školske godine i svojim nastupom predstavili prisutnim posjetiteljima presjek svog cjelogodišnjeg rada. Različitim  interesantnim i zabavnim točkama doista su se trudili razveseliti svoju publiku.

    Posjetitelji koji su nesebično odvojili svoje vrijeme i došli podržati miljevačke mališane u trenutku njima važne proslave nagrađivali  su pljeskom svaki njihov izlazak na pozornicu i time pokazali da cijene trud uložen u uvježbavanje svake pojedine točke.

   Dakako, najsnažnijim aplauzima bodrili su najmlađe učenike, prvoškolce, koji su pokazali da su se tijekom školske godine uz pomoć učiteljica Marine, Nadin, Maje i Jasminke, učitelja Dražena te vjeroučitelja Đore i Dominika osposobili u različitim područjima i naučili, uz prva slova i brojke, i vesele pjesme, duhovite igrokaze i recitacije, ali i različite zabavne glazbene igre i plesove.

   Ostali učenici, kao stariji i iskusniji, pružali su im u svim točkama pozitivan primjer pa se sve odvijalo u skladu s najboljim očekivanjima.

   Simpatije publike osvojili su i najmlađi članovi Udruge „Matica slovačka Miljevci“, koji su pod vodstvom gospođe Željke Kraljik izveli nekoliko slovačkih pjesama i dječjih slovačkih tradicijskih igara. Svojim nastupom su pokazali da odrasli članovi njihove udruge ne trebaju strahovati za opstojnost slovačke tradicije u Miljevcima.

   Među gostima i uzvanicima koji su tijekom ove i ranijih školskih godina pružali svekoliku pomoć malim Miljevčanima u radu bili su i predstavnici  Udruge „Matica slovačka Miljevci“: gospodin Đuro Sobol (predsjednik) i gospođa Jasna Matota (dopredsjednica), zatim predsjednik Mjesnog odbora Miljevci, gospodin Slavko Služek te predstavnik Općine Nova Bukovica, gospodin Tomislav Dereš (zamjenik načelnika), koji je svakog našeg učenika, osim svojom nazočnošću, darivao čokoladom i tako „zasladio“ ionako slatke trenutke miljevačke završne školske svečanosti.

   Naši učenici uručili su pak nazočnim i zaslužnim uzvanicima prigodne zahvalnice za značajan doprinos radu naše područne škole.

   Svakako najveće iznenađenje miljevačke svečane priredbe bili su učenici 4. razreda naše matične škole u Novoj Bukovici, koji su svojim genijalnim nastupom oduševili sve prisutne. Zahvaljujemo njima, a posebice njihovoj razrednici, učiteljici Mariji Peček, koja ih je uvježbala za nastup u i zajedno s njima osmislila koreografiju i originalan modni styling  za već proslavljeni „Gangham style“ i koja ih je dovela u Miljevce da svojim sudjelovanjem uljepšaju i obogate i našu svečanost. Njihov nastup bio im je ujedno „generalna proba“ za nastup na završnoj županijskoj priredbi „Zbogom, školo!“, na kojoj su i više no uspješno predstavljali našu školu u Virovitici 14. lipnja.

   I naposljetku, ne smijemo zaboraviti neizmjerno važnu ulogu učitelja Dražena, koji nam je, uz brigu za ozvučenje naših glazbenih točaka, iz matične škole doveo kao „pojačanje“ članove našeg školskog tamburaškog orkestra, koji su pod njegovim ravnanjem izveli splet slavonskih pjesama. A naš pedagog Darko Samardžić bio nam je i ove godine izvrsna tehnička podrška. Putem video projekcije, koja se usporedo s nastupom učenika odvijala cijelo vrijeme priredbe, omogućio je svima nazočnima da steknu potpuniji uvid u naš ovogodišnji rad.

   A kako smo mi doživjeli školsku godinu koju smo uspješno priveli kraju najbolje kazuju ovi naši stihovi:

„Čini li vam se da se u školi radilo malo?

Doista, nitko ne može reći da nam se nije dalo!

No poznata stvar je da škola ne služi samo za rad i muku.

Tu prijatelji nauče držati jedni druge za ruku!“

Ovom porukom opraštamo se od vas, vjerni naši fanovi i simpatizeri, do iduće školske godine, želeći vam UGODAN I ZABAVAN LJETNI ODMOR!

 

Još više fotki sa svečanosti u Fotogledu!


Izvor: foto: Darko Samardžić, pedagog


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju