preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Fine jabuke i još ukusnije jagode na kušaonici voća

Autor: Lareta Žubrinić, 22. 6. 2017.

    U sklopu projekta Shema školskog voća i povrća Savjetodavna služba RH objavila je  javni poziv za provedbu aktivnosti pratećih mjera te smo nakon dobivene pozitivne ocjene organizirali kušaonicu voća - jabuka i jagoda.

   Kušaonica voća održala se 9. lipnja 2017. u školskoj blagovaonici s učenicima razredne nastave. Djelatnica Savjetodavne službe Tihana Bišćan djeci je donijela jabuke i jagode koje je trebalo kušati i - ocijeniti! Sve voće došlo je iz voćnjaka naših lokalnih proizvođača.

   Tako su naši učenici imali priliku isprobati tri vrte jabuka: jonagold, idared i zlatni delišes, a od jagoda : joly i clery. Bilo je jako ukusno i zabavno, a ocjenjivanju su pristupili krajnje ozbiljno -  kao najukusnije voće proglašena je  jabuka idared i jagoda joly. 

   Ova se aktivnost provodi u cilju edukacije djece o zdravim prehrambenim navikama u razdoblju odrastanja te zaštiti okoliša u vezi s proizvodnjom, distribucijom i potrošnjom voća i povrća.

   Kušaonica, koje je ujedno bila i edukacija o važnosti potrošnje voća i povrća,  svakako je podigla razinu svijesti o sprječavanju rasipanja hrane te promjeni prehrambenih navika s aspekta očuvanja zdravlja i kontrole unosa šećera, soli i masti što je za razvoj dječjeg psihičkog i fizičkog zdravlja od neupitne važnosti.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju