preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dabar natjecanje u našoj školi

Autor: Vladimir Bićanić, 21. 11. 2017.

   Dabar je natjecanje iz informatike, ali prije svega računalnog/logičkog razmišljanja koji promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u natjecanju nastoji se pokazati učenicima kako računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNet-a.

Dana 15.11.2017. po prvi puta ove godine, održano je međunarodno natjecanje Dabar. Sudjelovali su učenici 5.- 8. razreda.
 
 
   Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka, osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Po prvi puta ove godine, svaka od 58 zemalja svijeta koja organizira natjecanje, može koristiti i jedan od 6 odobrenih zadataka autora iz Hrvatske.
 
 
U Hrvatskoj natjecanje se provodilo kroz CARNet-ov sustav Loomen a učenici su za pristup testovima morali rabiti svoj AAI korisnički račun. Naši učenici sudjelovali su u 2 kategorije: KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ i MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda.
 

U kategoriji KiloDabar sudjelovali su učenici:

David Terek, Ivana Habuš, Josip Bukovac, Matija Kribl, Mia Orlić, Monika NikšićRoberto Gorički, a u kategoriji MegaDabar:
Anamarija Bilavčić, Elena Koleno, Filip Nikić, Marija Grdić, Mislav JuršikRenato Lukaček.
 
 
Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 15 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta. Zadaci su osmišljeni tako da se rješavaju u 5 blokova (po 3 zadatka) a svaki zadatak predstavlja mali umni izazov.
 
 
 
eTwinning school mission

e-Dnevnik
Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

Kalendar 2023/2024

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju