preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan jezika

Autor: Dragana Dropulja, 29. 9. 2019.

„Diljem Europe, 800 milijuna Europljana zastupanih u Vijeću Europe s 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. 

 

Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se svake godine od 2001. na 26. rujna - zajedno s Europskom komisijom.“

Svake godine se i u našoj školi obilježava Europski dan jezika. Ove godine su učenici predmetne nastave s učiteljicom Draganom na satu njemačkog jezika učili brojalice na njemačkom. Prvo smo čitali brojalice i prevodili. Nakon toga su učenici svoje brojalice prepisali na šareni papir i nacrtali nešto o toj brojalici. Svi smo se jako zabavili, jer su brojalice jako zabavne i smiješne.

Naša prva brojalice koju smo pjevali u četvrtom razredu.

I ove godine su, već tradicionalno, učenici predmetne nastave održali sat u četvrtom razredu. Ovaj put su učenici šestog razreda, Martina Nikić i Kristijan Škrnički izrazili želju da žele održati sat u četvrtom razredu.

Tako su ti hrabri šestaši učili naše četvrtaše, koji tek 3 tjedna uče njemački. Uz puno zabave i igrica su četvrtaši naučili školski pribor. Slušali su školski pribor i povezivali u udžbeniku sa slikama, učili prijevod uz loptu koju su bacali i igrali su domino. Martina i Kristijan su im pomagali kao pravi učitelji.

Na stranici Europski dan jezika mozete detaljnije pogledati što je Europski dan jezika. Na stranici možete pronaći puno zabavnih igrica, uz koje možete naučiti nešto o europskim jezicima. Ili možete istražiti najduže riječi u europskim jezicima. Najdužu njemačku riječ učiteljica Dragana inače pročita svojim učenicima. Istražite ili prebrojite koliko slova ta riječ ima:

     Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju