preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Brojne miljevačke aktivnosti tijekom rujna!

Autor: Ines Puškarić, 3. 10. 2019.

Od samog početka školske godine učenici i učitelji PŠ Miljevci krenuli su s realizacijom brojnih sadržaja i aktivnosti predviđenih Školskim kurikulom, ali i onih koje su sami odabrali, smatrajući ih zanimljivima i vrijednima njihove pažnje.

Ubrzo nakon  svečanog početka (n)ove školske godine uslijedile su pripreme za obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana (10. rujna). Zbog „pregustog“ tjednog rasporeda taj dan obilježili smo u petak 13. rujna - veselo i sportski - igrama natjecateljskog karaktera, a najspretniji i najborbeniji učenici su se tom prigodom „okitili“ i medaljama.

 

 

 

 

 

 

Istog tog petka učenike 1. razreda  posjetio je prometni policajac PU Slatina, koji je u sklopu redovite prometne akcije MUP - a RH (poznate  pod nazivom „Poštujte naše znakove“) podučio naše najmlađe učenike o sigurnom kretanju putem od doma do škole. Kako bi sve što su od njega čuli i naučili i redovito primjenjivali u različitim prometnim situacijama, poklonio im je i prigodne poklone koji bi im trebali biti od značajne praktične koristi te im osiguravati njihovo svakodnevno kretanje do škole.

 

 

 

Također na 1. roditeljskom sastanku, održanom tog istog dana, 13. rujna izabrani su predstavnici naših razrednih odjela u Vijeće roditelja:

1./ 2. razred: Ivan Halas

3. / 4. razred: Nada Vujasin

Već potkraj 2. nastavne sedmice (u subotu, 21. rujna) naši mali Miljevčani nastupili su i na 12. po redu Miljevačkim danima kukuruza, a potom u 3. tjednu demokratski provedenim (tajnim) glasovanjem izabrali su i svoje razredne predstavnike. Povjerenje svojih vršnjaka i ostalih razrednih prijatelja dobili su tom prilikom:

  • Dora Sobol (predsjednica RO: 1. / 2. r. i Ivano Dolovski (predstavnik RO: 1. / 2. r. u Vijeću učenika)
  • Marta Terek (predsjednica RO: 3. / 4. r.  i Eleonora Kišur (predstavnik RO: 3. / 4. r. u Vijeću učenika) 

Uz radne aktivnosti, našlo se vremena i za one zabavne, poput proslave učeničkih rođendana, a njih je u rujnu bilo čak TRI!!!!!

Naši slavljenici: Sebastian, Dunja i Erina Ana podijelili su svoju osobnu radost i sa svojim školskim  prijateljima pa su tom prilikom nastale i neke lijepe „fotografije za uspomenu i dugo sjećanje“!

 

 

 

 

 

 

 

A pred sam kraj mjeseca RUJNA i mašta nam je postala BUJNA te smo se odlučili uključiti i u HEP - ov nagradni natječaj „Za naše male genijalce“

 

 

Pitate se: S kojim razlogom?

Shvativši koliko nam je u našem svakodnevnom radu potrebna i dobrodošla raznovrsna informatička oprema, ponadali smo se kako smo si svojim video - uratkom „Rap (Čitaj: Rep!) za HEP“ povećali izglede da HEP - ova računala „doputuju“ baš u našu miljevačku područnu školicu! 

 

 

Kako ni konkurencija svo ovo proteklo vrijeme zacijelo nije spavala, uz trud uložen u stvaranje videa, dobro bi nam došlo i malo sreće! Računamo stoga i na pomoć s vaše strane: DRŽ'TE NAM PALČEVE!

Zauzvrat mi vama, do našeg sljedećeg javljanja, šaljemo puuuno lijepih i toplih pozdrava iz naše miljevačke škole!

 

 

Autor teksta: Jasminka Stošić, razredna učiteljica  1. / 2. r. u PŠ Miljevci

Foto: Ines Puškarić, učiteljica RN na stručnom stažiranju u PŠ Miljevci,

          Marina Kordi, razredna učiteljica 3. / 4. r. u PŠ Miljevci

 

Miljevci, 30. rujna 2019. g.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju