preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dječji tjedan u našoj školi

Autor: Ines Puškarić, 14. 10. 2019.

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. 

Svake godine, organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Djeci je naglašeno da su dječja prava dio temeljnih ljudskih prava te da ih trebaju ostvarivati uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a ne samo u ovome Dječjem tjednu.

Svoje stavove o dječjim pravima po prvi put su izrazili učenici 1. razreda nacrtanim porukama koje su postavljene u obliku plakata na školski pano. Zajedno sa ostalim učenicima razredne nastave nastavili su igrama naših roditelja na školskom dvorištu i igralištu - školica; ide maca oko tebe; crna kraljica; graničar …

 

 

 

 

U sklopu dječjeg tjedna uz razigranu dječju maštu osmišljen je i oslikan veseli pješački prijelaz ispred naše škole. Cilj je bio poticanje najmlađih na korištenje pješačkih prijelaza te povećanje sigurnosti u prometu i bolja vidljivost. Veselim pješačkim prijelazom prošetala je povorka razigrane djece uz pratnju svojih učiteljica.

 

 

 

Bio je to vrlo zanimljiv tjedan pun edukacija, igre i zabave svim našim učenicima, a prvenstveno prvašićima.

 

Izvor: Marija Vencl, učiteljica 1. razreda ( tekst i foto)

 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju