preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 16. 10. 2019.

Danas se (16. 10. 2 019) u našoj školi održalo prvo (konstituirajuće) Vijeće učenika. Prisutni u bili svi članovi vijeća učenika školske 2019. - 2020. godine (Klara Peček (1. r.), Marko Žiga (2. r.), Ivan Peček (3. r.), Marko Skovračin (4. r.), Dora Sobol, zamjena za Ivana Dolovskog (1. i 2. r. PŠ), Marta Terek (3. i 4. r. PŠ), Lara Dolovski (5. r.), Kristijan Škrnički (6. r), Matija Kribl (7. r), Ana Križetić (8. r.) i Ruža Živković (pedagoginja).

Učenici su se sa pedagoginjom dogovorili o načinu rada Vijeća učenika te pravima i obvezama učenika. Izabrali su predsjednicu Anu Križetić (8. r.) i njezinog zamjenika Matiju Kribla (7. r.).

Potom su se upoznavali sa Školskim kurikulumom i aktivnostima koje će se raditi tijekom godine. Za prijedloge izmjena i dopuna školskih aktivnosti dobili su bilježnicu u koju će to zapisivati tijekom godine, a na početku sljedeće školske godine njihovi će se prijedlozi uzeti u obzir prilikom stvaranja Školskog kurikuluma.

Potom su se ukratko upoznali sa Pravilnicima i Zakonima koji vrijede u školstvu. Upoznali su se i sa kućnim redom škole i Statutom.

Pod točkom promicanje kvalitetnog školskog okruženja učenici su individualno zapisali na papiriće što im je u školi najbolje (što im se najviše sviđa, s čime su zadovoljni, ono što ne bi mijenjali). Zatim su to zalijepili na vrata i raspravljali su o navedenom.

Potom su na drugi papirić zapisali što im je u školi dobro (ono što im je dobro, ali bi se dalo doraditi da bude još bolje). Ponovno su zalijepili teze na vrata i uslijedila je rasprava.

Zatim su napisali na papirić ono što im je dosta loše i što bi svakako htjeli promijeniti (potom su to zalijepili na vrata pod točku „Mjesta za poboljšanje“). O navedenom se također raspravljalo.  

S obzirom da se na početku školske godine održavao Dan učitelja, raspravljalo se i o toj temi. Pričali smo kako možemo poboljšati rad učitelja.

                                                                                 Ruža Živković, pedagoginja.

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju