preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Spelling Bee povodom Dana rječnika

Autor: Nadin Cuca, 23. 10. 2019.

Naše male miljevačke pčelice (skupina eT Bees) ove godine vrijedno su radile kako bi na poseban način obilježile Dan rječnika. 

Kako skupinu pohađaju pojedini učenici od 1.do 4.razreda, imali smo različitu razinu prepoznavanja rječnika. Nekima je to bila samo knjiga koja se nije razlikovala ni po čemu od lektire „za velike učenike“, no tada su iskusniji učenici pojasnili mlađima što je rječnik, čemu služi i kako se u njemu najlakše snalaziti.

Ulaskom u reformu, učenici 1.razreda do sada nisu učili pravilno pisati sva slova naše abecede, no u svim su ih aktivnostima rado prepoznavali, kopirali, a posebno su oduševljenje pokazali kad su se susreli s do sada neviđenim slovima (W, X, Y i Q). Naime, učili su englesku abecedu. I naučili su je svi!

Nakon svladanog izgovora svakog pojedinog slova, slovkali su svoja imena što im je predstavljalo velik izazov.

Tada nam je sinula ideja da se okušamo u natjecanju slovkanja. S obzirom da se rječnik sastoji od riječi poredanih abecednim redom, Dan rječnika obilježili smo natjecanjem Spelling Bee. Izabrali smo 3 natjecatelja: Mihaela V., Martu T. i Viktoriju Ć. Ostali sudionici bili su srčani navijači.

 

Natjecatelji su vrtili kolo riječi te slovkali dobivene riječi. Bila je to borba do samog kraja, a što je najzanimljivije, ni glasno navijanje ih nije nagnalo na pogriješke. Uspjeli smo doći do pobjednika jer smo ograničili vrijeme, što je dovelo do malog pada koncentracije i konačnog poretka natjecatelja.

Natjecatelje smo nagradili diplomama, no ni navijači nisu ostali praznih ruku i oni su se primili svoje certifikate  o sudjelovanju. U veselom tonu zaključili smo Dan rječnika  zapjevavši ABC song!

 

 


Izvor: Tekst: Nadin Cuca, fotografije: Nadin Cuca


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju