preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

EU Code Week - Europski tjedan kodiranja

Autor: Lareta Žubrinić, 24. 10. 2019.

EU Code Week inicijativa je Europske komisije koje se održava od 2013. godine u mjesecu listopadu, a cilj joj je promocija kreativnosti, rješavanja problema te zajedničkog rada kroz programiranje. Naravno,  sudjelovali su i naši klinci - učenici 3. razreda!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržava ovu inicijativu kojoj je cilj pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja pa su se tako i učenici 3. razreda uz učiteljicu Ivanu Blaško aktivno uključili u ovu inicijativu i pokazali da je STEM revolucija već uvelike zaživjela u našoj maloj školi.

U Tjednu programiranja - satom programiranja na izvanastavnoj aktivnosti "Micro:bit i rima štima" stali su uz bok brojnim svjetskim školama, neprofitnim organizacijama, poduzećima, knjižnicama, programerskim klubovima te su sada uvršteni na zemljovid na web-stranici codeweek.eu koja služi kao katalog inicijativa u području programiranja.

(klikom na sliku za uvećanje)

Za svoj su trud dobili i prigodni certifikat. Bravo, čestitamo!yes

 


Izvor: Ivana Blaško, učiteljica razredne nastave u 3. razredu, voditeljica grupe Code Club


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju