preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Osmaši znaju kako štedjeti!

Autor: Lareta Žubrinić, 10. 11. 2019.

U ponedjeljak 4. studenoga osmaši su na nastavi matematike obilježili Svjetski dan štednje. Posjetile su ih dvije djelatnice slatinske poslovnice Zagrebačke banke  Kristina Dvojak i Marija Hrala te održale edukaciju o štednji i novcu. 

Osmaši su tijekom predavanja pažljivo slušali o tome što je štednja, kako najbrže uštedjeti novac, što su to krediti i koji sve krediti postoje, kakvi sve računi u banci mogu biti…

Sve su to osmaši naučili kroz jednu priču koju su gošće pripremile za njih. Priča je bila veoma zanimljiva zato jer su osmaši tijekom te priče shvatili kako bi najbrže i najuspješnije mogli uštedjeti svoj novac. Naučili su da mogu otvoriti svoj račun u banci i na taj način novac štedjeti.

Na kraju predavanja dobili su jedan papir na kojem su pisali na što sve troše novac i bi li mogli smanjiti neke troškove kako bi mogli uštedjeti novac. Kada su ispunili taj papir, uslijedio je kviz o svemu što su naučili. Kviz je prošao veoma uspješno.

Prvo mjesto osvojila je učenica Mateja Podolski, drugo mjesto osvojila je Ivana Habuš, a treće mjesto pripalo je Miji Orlić. Učenice su dobile prigodne poklone za svoje odlične rezultate koje su ostvarile na kvizu.

Nakon kviza, gošće su se učenicima zahvalile na pažnji, a  osmaši su bili oduševljeni predavanjem i svime novim naučenim o novcu i štednji. 

Zahvaljujemo našim gošćama Kristini i Mariji i Zagrebačkoj banci na dolasku i zanimjivom i nadasve korisnom predavanju!


Izvor: Mateja Podolski (tekst), 8.r. , članica Novinarske skupine, Ivana Habuš, 8.r. (foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju