preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Razvoj volontiranja u našoj školi kroz projekt "Vrline znanje - ulaganje u ljude i zajednice"

Autor: Lareta Žubrinić, 13. 11. 2019.

Prošloga je petka u našoj školi održana prva radionica i edukacija o volontiranju u sklopu projekta „Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice“. 

Naši gosti iz Volonterskog centra Osijek Mirta Kovačević i Bruno Koić učenicima predmetne nastave su približili svijet volontiranja te ih upoznali s načinima razvoja volonterskih zajednica u školi. Učenici su dobili priliku i sami osmisliti i likovno kreirati svoga super-volontera.

Nositelj ovoga projekta je Volonterski centar Osijek uz projektne partnere: Zaklada Slagalica, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Medicinska škola i Grad Osijek te OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci  uz OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica i OŠ Davorin Trstenjak  Čađavica iz Virovitičko – podravske županije te još tri osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije.

Opći cilj projekta koji će se provoditi do 30. travnja 2021. godine, a financira se iz Hrvatsko-švicarskog programa suradnje jest pridonijeti uravnoteženom održivom razvoju i socijalnoj koheziji kroz jačanje uloge škola, organizacija civilnoga društva i drugih važnih dionika u lokalnim zajednicama na području Slavonije i Baranje. 

 

U projektu „Vrline znanje – ulaganje u ljude i zajednice“ predviđene su neke od aktivnosti kao što su: razvoj školskoga volontiranja u ruralnim sredinama (interaktivne radionice za učenike o volontiranju, edukacije za nastavnike i stručne suradnike) uspostavljanje volonterskih klubova u školama, izrada volonterskih programa, provođenje akcija u lokalnim zajednicama, promocija kroz edukaciju i izradu planova lokalnih akcija.

Predviđena je i izrada praktičnoga priručnika s prikazom programa edukacije u zajednice, primjerima školskog volontiranja i lokalnih akcija te razvijenim smjernicama za korištenje kompetencija stečenih volontiranjem u nastavi.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju