preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Volontiranje u školama - edukacija učitelja i stručnih suradnika škole kroz projekt „Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice“

Autor: Lareta Žubrinić, 19. 11. 2019.

Učitelji naše škole sudjelovali su na edukaciji za učitelje i stručne suradnike škola u Osijeku s temom volontiranja u školama.

 

Prošloga tjedna, 14. i 15. studenog 2019. godine, u prostorijama Volonterskog centra Osijek održana je dvodnevna edukaciji o postavljanju i razvoju programa školskog volontiranja za nastavnike i stručne suradnike škola, na kojoj su sudjelovali i učitelji naše škole.

Edukacija o volontiranju održana je u sklopu projekta „Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice“ čiji je nositelj Volonterski centar Osijek u partnerstvu sa Zakladom Slagalicom, Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, Medicinskom školom Osijek, Gradom Osijekom, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica i OŠ Davorin Trstenjak  Čađavica iz Virovitičko – podravske županije te s još tri osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije.

 

  

 

Mirta Kovačević, članica Volonterskog centra Osijek i stručna suradnica na programu Razvoj volonterstva, vodila je oko 20 učitelja kroz interaktivnu i dinamičnu edukaciju koja je obuhvaća sljedeće teme: uvod u volonterstvo i zakonsko uređenje volonterstva u RH, važnost volonterstva u procesu odgoja i obrazovanja djece i mladih, koncept i ciklus razvoja te planiranje školskog volontiranja, uloga koordinatora volontera, motiviranje učenika na volontiranje, odabir i priprema za volontiranje, uključivanje volontera  u program školskog volontiranja, praćenje/podrška volonterskih aktivnosti i vrednovanje, nagrađivanje i evaluacija volontera i volonterskog programa.

 

 

Sudjelovanjem na edukaciji učitelji su dobili potvrdu o stjecanju potrebnih znanja i vještina za koordinatora volontera u školi te će nakon edukacije biti uključeni u izradu volonterskog programa škole i izravno će raditi s djecom tijekom provedbe programa školskog volontiranja.

Na edukaciji su sudjelovali učitelji Dominik Rajačić, Đora Đorđević i Valentina Halužan. 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju