preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Thanksgiving Day obilježili smo i u Miljevcima

Autor: Nadin Cuca, 4. 12. 2019.

Dan zahvalnosti u SAD-u slavi se četvrtog četvrtka u studenom svake godine, dok se u Kanadi slavi drugog ponedjeljka u listopadu. Naši su ga učenici imali priliku obilježiti 4.prosinca 2019.na satu INA „eT Bees“ te na nastavnom satu Engleskog jezika s učiteljicom Nadin.

Na satu INA učenici su izrađivali plakat kojim smo ukrasili razredni pano. Tijekom izrade upoznali su se sa zanimljivom činjenicama o Danu zahvalnosti te su izrađivali englesko / hrvatski popis svega na čemu su zahvalni.

 

 

 

 

Na satu Engleskog jezika upoznali su se s poviješću proslave Dana zahvalnosti kroz crtani film, a priča ide ovako…

Stanovnici SAD-a vjeruju u priču iz jednog hladnog dana kasne jeseni 1621. godine, kada je 46 britanskih doseljenika - od ukupno njih stotinu - jedva preživjelo svoju prvu zimu u Novom svijetu. Tog su dana večerali plodove žetve s pripadnicima plemena američkih Indijanaca Wampanoag u državi Massachusetts. Tih 46 ljudi ne bi preživjelo da im nisu pomogli Indijanci koji su ih naučili svim potrebnim vještinama preživljavanja, bilo da se radi o lovu ili ribolovu, skupljanju jestivih plodova ili obrađivanju zemlje i stočarstvu. Ta lijepa i stoljećima ukrašavana priča donosi poseban osjećaj topline u omiljeni obiteljski praznik u SAD-u.

 

 

Maleni su Miljevčani izjavili da im se proslava Dana zahvalnosti jako sviđa jer je lijepo izreći sve na čemu smo zahvalni (od toplog doma, obitelji, odjeće, hrane, do ljubavi i mira…), ali im je zapela za oko i slika pečene purice nakon koje su bili zahvalni i na skorašnjem doručku u školi. 


Izvor: Tekst: Nadin Cuca, fotografije: Nadin Cuca


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju