preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Školski medni dan

Autor: Lareta Žubrinić, 10. 12. 2019.

I  naša  škola već drugu godinu sudjeluje u provedbi programa Školski medni dan, na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara. Ovaj "slatko-edukativni" program provode Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Učenici prvih razreda matične i Područne škole Miljevci dobili su prigodne poklone, paketiće u kojima su se našle posebno kreirane staklenke meda s hrvatskih pčelinjaka, zanimljiva i edukativna slikovnica o pčelarstvu te promotivni materijal Med hrvatskih pašnjaka.

 

Učenike miljevačke škole posjetio je gospodin Duško Grdić iz OPG Grdić iz Čačinaca, inače i predsjednik Udruge pčelara čiji će med naši učenici i degustirati, te je djeci održao zanimljivo predavanje u kojemu je istaknuo važnost očuvanja i brige za male vrijedne pčelice.

– Danas je dan svetog Ambrozija, sveca zaštitnika pčelara i pčela i na taj dan, evo već nekoliko godina zaredom, Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom i nama pčelarima, provodi projekt Školski medni dan u sklopu kojeg mi proizvođači pokušavamo najmlađim školarcima približiti koliko su pčele važne za život ljudi. Oduševljen sam s mališanima koji su bili jako zanimljivi s puno pitanja što pokazuje opravdanost ovog projekta – rekao je Grdić i poručio malim školarcima da upamte jednu rečenicu, ”Svako jutro jedna žlica meda, bolesti nam prići ne da”.

 

Ovaj se program provodi sa svrhom oblikovanja prehrambene navike djece s ciljem trajnog povećanja unosa meda u prehranu uz naglašenu promociju lokalnih proizvođača meda čime se nastoji utjecati na svijest javnosti o važnosti pravilne prehrane, osobito kod djece, ali i dati podršku razvoju malog poduzetništva.

 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju