preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet učenika, članova Vijeća učenika, načelniku Općine Nova Bukovica

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 17. 12. 2019.

Učenici, predstavnici u Vijeću učenika, 17. prosinca 2019. u prijepodnevnim satima posjetili su načelnika općine Nova Bukovica Tomislava Bračuna.  Učenici su u pratnji ravnateljice i pedagoginje krenuli u Općinu kako bi načelniku iznijeli svoje potrebe i prijedloge za poboljšanjem života u selu kao i učenja/života/igre/rada u samoj školi.

Učenici su na prethodnoj sjednici Vijeća učenika sastavili popis potreba te ih je predsjednica Ana Križetić ispisala i predala načelniku. On se na početku rukovao sa učenicima, izrazio im dobrodošlicu, počastio sokovima, grickalicama i slatkišima, a onda se osvrnuo na prijedloge učenika.

Svaku navedenu stavku pročitao je te se osvrnuo komentarima. Učenicima je rekao kako zna da je njihov najveći problem što nemaju školsku sportsku dvoranu te da razumije kako im je to silna želja jer je i on nekada išao u tu školu i bio učenik koji želi dvoranu. Učenicima je rekao kako i on i Županija rade na tome jer je zdrav život izuzetno bitan i nada se da će se sam projekt čim prije realizirati.

Kao ključan problem iznijeli smo potrebu za novim vratima na četiri učionice jer se vrata ne mogu zatvoriti te su im štokovi pokidani, a prostor kvake i brave viri iz drveta. Načelnik je objasnio kako će to uzeti u obzir jer zna da je to problem. Budući da je i sam nastavnik, zna kako je to zapravo držati nastavu s otvorenim vratima i kako je to kad se nema adekvatan mir i prostor za rad.  Zatim je govorio o problemu toaletnog papira kako je to bitno iz higijenskih razloga i kako će o tome razgovarati sa županijom. Učenicima je rekao kako u nekim slabije razvijenim zemljama djevojčice ne idu u školu zato što nemaju toaleta.

Kao vrlo bitnu stavku načelnik je naveo problem stajališta autobusa za učenike. Objasnio je učenicima kako je više puta pokušao djelovati na to, a i sam smatra da je pravo rješenje da autobus učenike putnike kupi pred školom i dovozi pred školu (smatra da bi se to moglo riješiti manjim autobusom koji bi se mogao okretati na prostoru školskog parkirališta, ali bi se onda iza škole trebao osigurati parking za učitelje i zaposlenike škole).

Učenicima je rekao kako u suradnji sa školom rade projekt kako bi uredili školski park jer je to jedini park u selu te da su u dogovoru oko izgradnje cestice i klupa u tom parku.

Učenici su iznijeli ono što su tražili prošle godine te što su dobili. Pedagoginja je na kraju rekla kako se nada da će općina djelovati u svojim mogućnostima te da će se dobra suradnja nastaviti i dalje. Učenici su bili sretni odlaskom k načelniku te su putem do škole prepričavali svoje dojmove.

Posjetu su prisustvovali: Klara Peček (1. r.), Marko Žiga (2. r.), Marko Skovračin (4. r.), Lara Dolovski (5. r.), Kristijan Škrnički (6. r), Matija Kribl (7. r), Ana Križetić (8. r.), Ivano Dolovski (1. i 2. r. PŠ) i Eleonora Kišur (3. i 4. r. PŠ)

                                                                                                                                              Ruža Živković, pedagoginja.

 

Učenik je Kristijan Škrnički napisao svoj osvrt koji objavljujemo u nastavku:

"Kao učenik 6. razreda jako sam se radovao dok sam smišljao neke svoje prijedloge za poboljšanje škole, a to se i ostvarilo. Išli smo u Općinu, kod našeg načelnika da mu mi kao Vijeće učenika damo prijedloge za poboljšanje rada naše škole. Načelnik nam je naravno priredio lijep i ugodan boravak. Vijećali smo o potrebama škole i važnosti naših prijedloga, neki prijedlozi bit će prihvaćeni, ali neki ipak ne. Također nam je pojasnio da će ispuniti sve što je u njegovoj moći da nam boravak u školi učini ljepšim i ugodnijim. Zato trebamo biti zahvalni na svemu što nam je pruženo..."

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju