preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Priprema za Božić u PŠ Miljevci

Autor: Nadin Cuca, 19. 12. 2019.

Kako smo već prošli tjedan počeli s pripremom za Božić praveći žitne ježiće svetoj Luciji, odlučili smo i ove srijede, 18.12.2019., nastaviti u veselom tonu.

Tog neobično toplog prosinačkog jutra božićno raspoloženje zavladalo je odmah prvog sata kad su učenici skupine „eT Bees“ ukrasili ježiće te zapjevali i zaplesali uz božićne pjesme.

 

 

 

Nastavak je uslijedio na satima engleskog jezika na kojem su učenici 1.i 2.razreda izrađivali čestitke za svoje roditelje i bližnje s lijepim željama na engleskom jeziku. Ni tu pjesma nije izostala, Jingle Bells se pjevalo na sve moguće načine, brže, sporije, na hrvatskom, engleskom, ali i na slovačkom jeziku… Prevodili smo pjesmicu i uočili sličnosti i razlike u stihovima pjesme. Kroz pjesmu sjetili smo se i svetog Nikole te progovorili ponešto o njemu i Djedu Božićnjaku. Razgovarali smo o značenju i važnosti Božića, ali ni razgovor o očekivanim poklonima nije izostao.

 

 

Trećaše je teacher Nadin zatekla u poslu. Naime, oni su sa svojom učiteljicom Marinom već započeli izradu vrlo neobične čestitke od aluminijske folije na satu Likovne kulture. No kako priča sa čestitkom ne bi ostala zaključena ocjenom, u dogovoru s učiteljicom Marinom, upotpunili smo je tekstom na engleskom jeziku te još kojom asocijacijom na Božić. Četvrtaši su sami izrađivali čestitke i pisali tekst na engleskom jeziku, a ni tu glazbena podloga nije izostala. Za kraj smo izrađivali pahuljice od papira kako bismo ukrasili razred.

 

 

 

Dan nam je protekao u pravom božićnom raspoloženju, a za kraj smo si svi međusobno čestitali Božić te krenuli svojim kućama. Kako nas još samo nekoliko dana dijeli od tog divnog dana, ispunjenog mirom i ljubavlju, učenici i učiteljice PŠ Miljevci vam svima žele : ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU!

 

 


Izvor: Tekst: Nadin Cuca, fotografije: Nadin Cuca


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju