preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Božićna pjesma - od srca srcu svim ljudima dobre volje

Autor: Marina Kordi, 3. 1. 2020.

Božić – vrijeme radosti i veselja…Čarolija božićne radosti i veselja obuzela je i ove godine našu školu, naše učitelje, a posebno naše učenike. Kao i svake godine, učenici su, kako bi svima pokazali svoje božićno raspoloženje i podijelili ga sa svojim roditeljima, bakama, djedovima i svim ostalim suseljanima, uz pomoć svojih učitelja i učiteljica pripremili predivnu božićnu priredbu pod nazivom "Božićna pjesma".

Na samom početku pozdravile su sve drage goste u punom Domu kulture divne voditeljice Marta i Anja, a  predivnim taktovima božićnih pjesama počastio nas je naš tamburaški „kvartet“ pod ravnanjem stručne palice učitelja Dražena.

Nakon našeg već uhodanog „velikog“ kvarteta na red je došao onaj mali, „kvartet“ naših najmanjih, preslatkih predškolaca koji su nas počastili svojim plesom uz mix božićnih plesova koje su uvježbali uz tetu Ivanu. 

A onda je na pozornicu stupio veliki-mali zbor naših vrijednih velikih đaka prvaka koje je uvježbala njihova učiteljica „maestra“ Marija Vencl. Otpjevali su nam predivnu pjesmu „Božićna radost“.

Kako nam vrijeme Božića nije samo vrijeme radosti i veselja, nego i vrijeme čestitki i lijepih želja, učiteljica Marija Peček je svoje trećaše naučila jednu predivnu igranu recitaciju „Božićna čestitka“ kojom su svima prisutnima čestitali Božić.

Po završetku recitacije trećašima su se na pozornici pridružili i četvrtaši te su skupa, u jedan glas otpjevali predivnu nježnu pjesmu „Molitva djeteta“ kojom su nam svima pokušali reći što zapravo djeca najviše žele i trebaju od svojih roditelja, svoje obitelji. Za njihovu divnu izvedbu zaslužne su njihove učiteljice Marija Peček i Kristina Pintarić.

Nakon nježnih tonova prethodne pjesme došlo je vrijeme opet za veselje i ples.

Učenici drugog razreda uz pomoć svoje učiteljice Lidije Medved doveli su nam na pozornicu Djeda Mraza i njegovih čak osam sobova.

Ali jedan „djedica“ našao se i u problemu. Tamo negdje na „divljem zapadu“ zaglavio je u dimnjaku. Kako je ta priča i djedičina muka i nevolja na kraju završila, pokazali su nam učenici Područne škole Miljevci. Njima su priču ispričale, i skupa s njima osmislile i uvježbavale kako će tu djedičinu muku najbolje pokazati njihove učiteljice Jasminka Stošić i Marina Kordi. A svojim kreativnim idejama pomogla im je i asistentica Dijana Dolovski.

 

Rolničky, rolničky… hm, a što je to???? Naravno, to je pjesma koju su uvježbali učenici PŠ Miljevci, polaznici izborne nastave slovačkog jezika sa svojim učiteljem Dominikom Rajačićem.  Zapravo, radi se o jednoj djeci jako dragoj pjesmi, „Zvončići, Zvončići…“

Prije posljednje točke i naših dragih velikih zboraša koje je naravno uvježbao naš dragi učitelj Dražen Kovačević, naše vrijedne voditeljice, Anja Dorčak i Marta Terek odjavile su se uz čestitku:

DJETEŠCE NAM SE RODILO – TA VIJEST IZNOVA RADOST U NAMA BUDI!

SPOJIMO SRCA, PJESMA NEK' KRENE:

SRETAN VAM BOŽIĆ I NOVA GODINA, DRAGI I DOBRI LJUDI!

 

Više fotografija pogledajte u Fotogledu


Izvor: Marina Kordi, učiteljica 3. i4.r. PŠ Miljevci, voditeljica programa


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju