preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Nacrtaj svemir iz svojih snova!

Autor: Eva Turza Mitrović, 10. 1. 2020.

Natječaj za one koji imaju glavu u zvijezdama! (I koji žele da nazovu satelit njegovim imenom...)

Sve što trebaš učiniti kako bi sudjelovao/la u natjecanju jest nacrtati sliku onoga što ti prvo padne na pamet kada razmišljaš o svemiru. To mogu biti zvijezde, rakete, planeti, sateliti, pa čak i iz vanzemaljci! Pusti mašti na volju i nacrtaj sliku onoga što vidiš kada sanjaš o svemiru.

Izrazi svoju individualnost i kreativnost! Upotrijebi bilo koji alat za crtanje, slikanje ili bojanje kao što su kistovi, olovke, flomasteri, šljokice i ljepilo. Ako barataš digitalnim vještinama, slobodno upotrijebi svoje računalo ili mobilnu aplikaciju kako bi napravio/la 3D crtež. Odabir tehnike tijekom izrade tvojeg umjetničkog djela ovisi samo o tebi.

Kada dovršiš crtež, učitaj ga ovdje u JPG ili PNG formatu. To možeš učiniti samo jedanput tako da skeniraš sliku ili je jednostavno digitalno fotografiraš. Slobodno zamoli roditelje  ili učitelje da ti pomognu u slanju umjetničkog djela.

Imaj na umu da možeš poslati samo jedan crtež pa odaberi onaj koji ti se najviše sviđa.

Pošalji svoje umjetničko djelo između 14. studenoga 2019. i 31. siječnja 2020.

Nacionalni žiri odabrat će pobjednički crtež.

Sretan pobjednik bit će pozvan na svečanost dodjele nagrada koja će uključivati dodjelu nagrada i konferenciju za novinare organizirane u Zagrebu. Nacionalni pobjednik bit će pozvan na svečanu dodjelu, zajedno s jednim roditeljem gdje će mu/joj se dodijeliti glavna nagrada – jedan od tri satelita Galileo nosit će njegovo ili njezino ime! Primit će i certifikat i pehar.

Imaš pravo sudjelovati na natjecanju ako živiš u Hrvatskoj, Norveškoj ili Švicarskoj i ako si rođen/a između 2008. i 2013.

Više na:

https://ec.europa.eu/growth/sectors/space/galileo/drawing-competition_hr
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju