preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

EKO-FOTKA 2020.

Autor: Eva Turza Mitrović, 14. 1. 2020.

I ove se godine održava natječaj za najbolju fotografiju prirodnih ljepota zavičaja.

SVRHA NATJEČAJA:

Poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu te osvješćivanje potrebe da je svaki pojedinac dužan živjeti i djelovati u suglasju s prirodom.

 

TEME:

  1.  Zeleni se, zeleni…
  2. Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi (svi čovjekovi postupci koji nisu u skladu s održivim razvojem i prirodnom ravnotežom)

 

PROPOZICIJE:

-U natječaju mogu sudjelovati učenici i učenice od petog do osmog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Broj sudionika iz jedne škole nije ograničen.

- Svaki sudionik – učenik/ učenica – može sudjelovati s najviše četiri (4) digitalne fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u bojama.

- Fotografije trebaju biti dostavljene u digitalnom obliku, u JPG formatu, 300 dpi. Zadani format je 21x15 cm (15x21 cm).

- Fotografije treba dostaviti  na CD-u/DVD-u zemaljskom poštom, a u PRIJAVNICI škola šalje podatke o svim autorima, nazivima fotografija i mentorima. Prijavnicu osim u digitalnom obliku treba dostaviti i ispisanu na papiru, uz CD/DVD-e.

Datoteke s fotografijama  trebaju biti grupirane u mape po nazivu teme, a ispod fotografije treba biti ispisano ime i prezime autora i naziv fotografije.

- Prijavom na natječaj mentori jamče da su fotografije autorsko djelo navedenih autora. Organizator radove ne vraća. Pojedini radovi bit će reproducirani, ali ne u komercijalne svrhe.

- Radove će pregledati žiri i izabrati radove za izložbu te donijeti odluku o nagrađenim i pohvaljenim radovima. Odluke žirija su konačne i neopozive.

- Izabrani radovi bit će izloženi na WEB izložbi povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.

- Autorima najboljih radova bit će dodijeljene plakete, pohvale i nagrade. U svakoj temi dodjeljuje se zlatna plaketa za prvo mjesto, dvije srebrne za druga mjesta i tri brončane plakete za treća mjesta te do tri pohvale u svakoj temi. Proglašavaju se najuspješniji mentori,  najuspješnija škola te škola s najviše radova.

- Organizator će izraditi katalog u PDF-u, a prema financijskim mogućnostima i u tiskanom obliku. Sve škole sudionice bit će obaviještene o rezultatima natječaja.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA:

-Sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka, sudionici natječaja, učenici i mentori trebaju dostaviti privole organizatoru da može koristiti njihove osobne podatke. Bez priloženih privola autora i mentora, radovi se neće žirirati.

 

-DVD s radovima, privolama  i prijavnicom treba dostaviti, zaključno, do 24. travnja 2020. na adresu:

Osnovna škola Ferdinandovac

Dravska 66

   48356 Ferdinandovac

 (Eko fotka)


Priloženi dokumenti:
Prijavnica_na_natjecaj.docx (12.81 KB)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju