preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan zagrljaja

Autor: Nadin Cuca, 22. 1. 2020.

Da su zagrljaji važni zaključio je i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. koji je 21. siječanj proglasio Međunarodnim danom zagrljaja.

Psiholozi smatraju kako će vam pet do šest zagrljaja dnevno učiniti život dužim i ljepšim, a ljekovita svojstva zagrljaja potvrdila je i američka psihologinja Virginia Satir koja smatra kako je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan kako bi preživio, osam da bismo se održali, a 12 zagrljaja da bismo napredovali.

Učenici skupine „eT Bees“ dan su započeli grljenjem. Kako smo svi u školu došli umorni i pospani, nakon grljenja, zaključili smo da su nam topli iskreni prijateljski zagrljaji podigli raspoloženje i uljepšali početak dana.

 

 

Zatim smo odlučili izraditi pano povodom Dana zagrljaja, a s obzirom da je zima i da svi iščekujemo snježne pahuljice, odlučili smo ih prizvati snježnim zagrljajima malenih snjegovića.

 

 

Jeste li znali da grljenje snažno utječe na emocionalni i intelektualni razvoj djeteta? Još samo jedan razlog da se svakodnevno grlite. Krenite već danas, minimalno dvanaest! 😊

 


Izvor: Tekst: Nadin Cuca, fotografije: Nadin Cuca


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju