preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Zimska idila na predškolski način

Autor: Ivana Blaško, 4. 2. 2020.

Razgovaranjem i upoznavanjem svih čari četiriju godišnjih doba, predškolci su se složili kako im je upravo zima najljepše godišnje doba te su joj se još bolje posvetili!

Iako nam ova zima još nije donijela mnogo snijega, svi su iznimno bili radosni kada su ugledali „bijelu travu, biljke...“ i „bijelo drveće“.

Odmah su poželji prošetati kroz školsko dvorište i vrt. Pokazali su veliko zanimanje za promatranjem inja i mraza. Uzeli smo povećala i krenuli u malu zimsku potragu.

 

Pažljivo smo uočavali detalje, izgled tih pojava i tako naučili što je to zapravo mraz, a što inje. 

Također smo željeli i zabilježiti te savršene zimske prizore pa smo napravili par fotografija. Na drvećima smo primjetili i hranilice koje su napravili učenici drugog razreda pa smo i porazgovarali o pticama stanaricama, analizirali čime se hrane, važnosti i svjesnosti brige za malene ptičice.

 

Na kraju smo i zaigrali igru traženja vazdazelenih drveća. Svatko od predškolaca pronašao je jedno vazdazeleno drveće, a igra se pokazala toliko zanimljivom da su i sami smišljali što će tražiti; primjerice grmlje, češere... 


I u našoj učionici smo svoje dojmove izrazili i prenijeli dašak tog godišnjeg doba na likovne radove različitim likovnim tehnikama.


Izvor: Ivana Blaško, odgajateljica (tekst i foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju