preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

NMK = Naša mala knjižnica!

Autor: Lareta Žubrinić, 14. 2. 2020.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju i  daruju knjigu ili slikovnicu. Danas smo knjigama darivali naše klince i klinceze u Područnoj školi Miljevci!

Budući da u našoj jedinoj područnoj školi nema ustrojene školske knjižnice, a znamo da ondje postoje znatiželjni i vrijedni čitači, odlučili smo na ovaj dan knjigama i slikovnicama darivati ekipu miljevačkih školaraca! 

Iz tog razloga, a uz pomoć vještih majstora (hvala gospodinu Josipu Moslavcu i Dini Maroviću!), dobili su i kućicu za svoje nove knjige koju smo od milja nazvali  - naša mala knjižnica (NMK)!

Kako bismo ih još više potakli  na čitanje te im omogućili da se pri tome osjećaju ugodno i  lijepo, uz našu malu knjižnicu opremili smo i mali boravak koji su klinci s velikim  veseljem prihvatili! 

Uz novu mobilnu zeleno-bijelu ploču tu su našle mjesto reciklirane stare učeničke stolice (hvala domaru Ivici!) i novi taburei  uz mekane jastučiće i  poticajne misli o knjigama i čitanju.

Ravnateljica je učenicima pojasnila da od danas i sami mogu donijeti koju knjigu ili slikovnicu te ju donirati u NMK kako bi i ostali prijatelji mogli uživati u novim pričama, a ako neku knjigu žele posuditi, trebaju o tome voditi evidenciju te brinuti o knjigama.

Uz zahvalu učiteljici kemije Silviji Bašić koja je prva donirala knjige i slikovnice, rođendansku čestitku današnjoj slavljenici Mariji Sobol, svim našim miljevačkim školarcima želimo ugodno druženje  i  još puno pročitanih knjiga koje će ih odvesti u nove zanimljive i maštovite svjetove!


Izvor: Foto: Jasminka Stošić, učiteljica1./2.r., Marina Kordi, učiteljica 3./4.r., Ruža Živković, pedagoginja


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju